Τα αποτελέσματα του Αγώνα του Ταχυδρόμου 2014

Τα αποτελέσματα του Αγώνα του Ταχυδρόμου 2014

Ιανουάριος 27, 2014 - 16:52

Στην πανέμορφη  Ήπειρο στα περήφανα Τζουμέρκα, σε μια προσπάθεια  ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου Κώστα Κώστα, διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 19/01/2014,  λαϊκός  μαραθώνιος αγώνας 42 χιλιομέτρων με την ονομασία ''Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ'', ημιμαραθώνιος αγώνας 22 χιλιομέτρων  καθώς επίσης και  μικρός αγώνας(fun race) 7 χιλιομέτρων, με κοινή εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας.

Ογδόντα πέντε αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής με έναν τέλειο καιρό για σύμμαχό τους και ακριβώς στις 11:00 δόθηκε η εκκίνηση καθώς ακούστηκε από το στόμα του τωρινού ταχυδρόμου κου.Ζιάβρα για μια ακόμη φορά ο ήχος της ταχυδρομικής τσαμπούνας του παππού.

Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας 42 χιλιομέτρων και 1315μ.υψομετρικής διαφοράς. 

Με αφετηρία τα Άγναντα  οι δρομείς διέσχιζαν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση. 
Ακολουθούσαν ασφάλτινη οδική διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.
Περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Κάτω Γραικικό, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ έφτασε χωρίς να δέχεται πίεση στην γραμμή τερματισμού σε χρόνο 3:14:52.

Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με 3:19:41 και τρίτος τερμάτισε  σε απόσταση αναπνοής ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΕΚΑΣ με 3:19:56,ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Στέργιος Αναστασίαδης, που για πολλά χιλιόμετρα κινούνταν μαζί με τον Αθανασόπουλο.

Η Β΄ διαδρομή, ήταν ημιμαραθώνιος αγώνας 22 χιλιομέτρων και 690μ.υψομετρικής διαφοράς. 
Ήταν μια διαδρομή για όσους ήθελαν μια γεύση της περιοχής, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. 
Βασιζόταν στην σχεδίαση της διαδρομής των 42 χιλιομέτρων.

Με αφετηρία τα  Άγναντα οι δρομείς ακολουθούσαν ασφάλτινη οδική διαδρομή περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.

Πρώτοι πέρασαν  μαζί την γραμμή τερματισμού ο ΚΟΣΜΑΣ ΝΤΑΦΑΣ  και ο ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΑΣ με 1:37:44 και τρίτος τερμάτισε ο ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΑΣ με 1:40:27. Στις γυναίκες υπήρχαν μόνο τρεις αθλήτριες. Πρώτη τερμάτισε η Νκολέτα Χήτα με χρόνο 2:03:34.

Η Γ΄ διαδρομή (fun race) περιελάμβανε 7 χιλιόμετρα και 210μ. υψομετρικής διαφοράς και στην ουσία ήταν ένας πανέμορφος γύρος των Αγνάντων.

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΑΡΑΣ με χρόνο 0:35:32.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΟΥΡΗΣ με 0:37:00,ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ  με χρόνο 0:37:49.Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Λίνα Κώτση με χρόνο 0:43:51.

Υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού στο 4ο χλμ, στο 7ο χλμ, στο 10ο χλμ, στο 13ο χλμ, στο 16ο χλμ, στο 19ο χλμ, στο 23ο χλμ, στο 26ο χλμ, στο 30ο χλμ, στο 34ο χλμ, στο 39ο χλμ  με δροσερά νερά, τσάι, πορτοκάλια, μπανάνες, λουκούμια και μπάρες ενέργειας  WISH BAR και SOLO ENERGY  που ανέβαζαν τα γλυκογόνα δίνοντας ενέργεια σε όσους τα γευόντουσαν.

Ένα πλούσιο τραπέζι με ψητά κοτόπουλα Άρτας, παραδοσιακές πίτες από τις κυρίες του χωριού και πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό. 

Τρώγοντας  συμπλήρωναν την ενέργειά τους και δροσίζονταν από τις πηγές της πλατείας Αγνάντων με τα παγωμένα νερά.

Στην συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησαν οι απονομές στην κάτω πλατεία Αγνάντων σε ένα κεφάτο πανηγυρικό κλίμα.

Περισσότερες φωτογραφίες και υλικό στο mountain-sports.gr