Συνέχεια για το Red Bull Air Race στη Μαλαισία!

Συνέχεια για το Red Bull Air Race στη Μαλαισία!

Μάιος 16, 2014 - 16:29

Οι αερομαχίες του συγκλονιστικού παγκόσμιου πρωταθλήματος Red Bull Air Race συνεχίζονται στην Ασία καθώς το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του κόσμου επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Μαλαισία.

PUTRAJAYA (ΜΑΛΑΙΣΙΑ) – Η συγκλονιστική μάχη των Hannes Arch (Αυστρία) και Paul Bonhomme (Μ. Βρτεανία) για τον τίτλο του βασιλιά των αιθέρων συνεχίζεται στον ασιατικό εναέριο χώρο και συγκεκριμένα την πόλη Putrajaya, νότια της Kuala Lumbur.

Μάλιστα εκεί, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, βρέθηκαν για την παραδοσιακή αναγνωριστική πτήση οι Kirby Chambliss (Η.Π.Α.), Matt Hall (Αυστραλία), Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) και Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), που πέταξαν με τα αεροπλάνα τους σε απόσταση αναπνοής από το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της, τους δίδυμους πύργους της Petronas.

Μόνο που το Σαββατοκύριακο, οι δώδεκα κορυφαίοι πιλότοι του κόσμου δεν θα κοιτούν αξιοθέατα της Putrajaya αλλά θα πιέζουν εαυτούς και αεροπλάνα στα όρια, κυνηγώντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο στην οριοθετημένη από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων εναέρια διαδρομή. Αυτή τη φορά, δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία τρισδιάστατη δοκιμασία, υπάρχει κι ένας παράγοντας που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους αγωνιζόμενους: ο συνδυασμός ζέστης (αφού το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου) και υγρασίας.

Νέα στοιχεία λοιπόν, νέοι πονοκέφαλοι, νέες προκλήσεις για τους πιλότους που θα προσφέρουν για μία ακόμα φορά άφθονο θέαμα πετώντας με 370 χιλιόμετρα την ώρα, πραγματοποιώντας εναέριες «πιρουέτες» που τους φέρνουν αντιμέτωπους με πιέσεις ακόμα και της τάξης των 10 G! Θα επαναλάβει τον θρίαμβο της Κροατίας ο Arch ή ο Bonhomme θα διπλασιάσει τις νίκες του μετά την επιτυχία στην πρεμιέρα του Άμπου Ντάμπι; Θα έχουμε και πάλι «τρίτο παίκτη» έκπληξη που θα διαδεχθεί στο βάθρο τους McLeod και Muroya; Οι απαντήσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/5) στην Putrajaya και τον τρίτο γύρο του Red Bull Air Race Series 2014!

Η βαθμολογία μετά τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν:

1. Hannes Arch (Αυστρία) 21 βαθμοί, 2. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία) 21, 3. Pete McLeod (Καναδάς) 12, 4. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία) 7, 5. Matt Hall (Αυστραλία) 7, 6. Nicolas Ivanoff (Γαλλία) 5, 7. Martin Sonka (Τσεχία) 5, 8. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) 5, 9. Matthias Dolderer (Γερμανία) 5