Συνάντηση δρομέων-θρύλων στην εκκίνηση του LoveRun την Κυριακή!

Συνάντηση δρομέων-θρύλων στην εκκίνηση του LoveRun την Κυριακή!

Φεβρουάριος 12, 2016 - 11:21

Mοναδική στιγμή για μια αθλητική διοργάνωση να κηρύττουν την έναρξη οι κορυφαίοι όλων των εποχών.

Δυο θρυλικές προσωπικότητες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου σε Ελλάδα και Κρήτη, θα ξανασυναντηθούν στις 14 Φεβρουαρίου στην πλατεία των Λιονταριών για να τιμήσουν με την παρουσία τους την έναρξη του 2ο LoveRun Heraklion 2016 με τον αγώνα των 5.000 μέτρων .

Σπύρος Ανδριόπουλος και Γιώργος Αφορδακός χέρι-χέρι θα δώσουν την εκκίνηση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και πάνω απ΄όλα την υγεία τους.
Ο καλύτερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών Σπύρος Ανδριόπουλος που κατέχει ακόμη και σήμερα, 27 χρόνια μετά, το ρεκόρ της καλύτερης επίδοσης Έλληνα αθλητή στην απόσταση των 42.195 μέτρων μαζί με τον καλύτερο Κρητικό Μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών Γιώργο Αφορδακό σε μια από τις σπάνιες συναντήσεις των δυο κορυφαίων αθλητών κάτω από την αψίδα της εκκίνησης του LoveRun !

Ο Κρητικός Μαραθωνοδρόμος έχει επικρατήσει δυο φορές στη κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας το 1987 και το 1988 ενώ ο Σπύρος Ανδριόπουλος σημείωσε την πρώτη του νίκη στην ίδια διαδρομή έξι χρόνια αργότερα το 1994 ενώ επικράτησε και για δεύτερη φορά το 1997.

Ο Γιώργος Αφορδακός έχει την καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ Κρητικός Αθλητής με 2 ώρες και 17 λεπτά ενώ ο Σ.Ανδριόπουλος απο το 1988 κατέχει το ελληνικό ρεκόρ Μαραθωνίου με 2 ώρες και 12 λεπτά, επίδοση που σημείωσε στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς στην Κρήτη έχουν εξαντληθεί και πλέον όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη δρομική γιορτή στο κέντρο του Ηρακλείου!

Την Παρασκευή με το μήνυμα ¨αγαπάμε να τρέχουμε - αγαπάμε να προσφέρουμε¨ η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun 5km Heraklion 2016 σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στη 13:00 στο ξενοδοχείο GALAXY.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες από το χώρο του στίβου καθώς και μέλη της εθνικής ομάδας που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Πρόκειται για τον πρωταθλητή του Μαραθωνίου Χριστόφορο Μερούση και την πρωταθλήτρια στο ίδιο αγώνισμα Ουρανία Ρεμπούλη , οι οποίοι θα δώσουν τη ¨μάχη¨ του Μαραθωνίου φορώντας το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί τους θα βρίσκεται και ¨ζωντανός¨ θρύλος του Μαραθωνίου, ο Σπύρος Ανδριόπουλος .O πολυνίκης πρωταθλητής έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, κατέχοντας μέχρι και σήμερα έπειτα από 27χρόνια, την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει σημειώσει Έλληνας αθλητής στον Μαραθώνιο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το κύριο αγώνισμα των 5.000 μέτρων θα διεξαχθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού Δ,Ε και ΣΤ τάξης.

Ambassador του παιδικού αγώνα θα είναι η Κρητικιά πρωταθλήτρια Αργυρώ Στρατάκη .

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου ως διοργανωτής του 2ο Δρόμου Υγείας LoveRun 5km Heraklion 2016, μαζί με τους συνδιοργανωτές τον Π.Α.Σ.Γ Καλλιπάτειρα και τον Δήμο Ηρακλείου, πρόκειται να ανακοινώσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες που πλαισιώνουν την διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με αφετηρία την πλατεία των Λιονταριών ενώ θα παρουσιάσουν και το επίσημο T-Shirt , το οποίο θα παραλάβουν με το πακέτο συμμετοχής τους όλοι όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση κατά την περίοδο των εγγραφών .

Το παρών στη συνέντευξη τύπου θα δηλώσουν επίσης η εταιρία τηλεφωνίας WIND η οποία στηρίζει τη διοργάνωση από τη θέση του Χρυσού Χορηγού καθώς και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, του οποίου οι 7 δομές θα στηριχτούν από τα έσοδα της διοργάνωσης.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας LoveRun Heraklion 2016 διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ηρακλείου.

Συνδιοργανωτές στην προσπάθειά μας είναι το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα και ο Δήμος Ηρακλείου.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας ,του ΕΚΑΒ , του Ερυθρού Σταυρού ,των Γιατρών του Αιγαίου και των Σαμαρειτών