Συνάντηση ... αεραθλητισμού στο Αβδού! (vid)

Συνάντηση ... αεραθλητισμού στο Αβδού! (vid)

Σεπτέμβριος 21, 2017 - 16:27

Η Αεραθλητική Λέσχη Ίκαρος, που έχει έδρα το Αβδού του Δήμου Χερσονήσου και ειδικεύεται πάνω από 20 χρόνια στο αλεξίπτωτο πλαγιάς και στο παραμοτέρ , διοργανώνει στις 23-24 Σεπτεμβρίου διήμερη φιλική συνάντηση στο Αβδού στο κτίριο της λέσχης που βρίσκεται στο χώρο προσγείωσης των ανεμοποριστών.

Τα μέλη της Αερολέσχης θα βρίσκονται εκεί και θα σας περιμένουν για να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε γύρω από τον αεραθλητισμό και με δυνατότητα  διπλών πτήσεων ( πτήσεις εθισμού) από έμπειρους εκπαιδευτές.

Παράλληλα θα γίνει η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των μαθητών της νέας σχολής εκμάθησης αλεξιπτώτου πλαγιάς που ξεκινά τον Οκτώμβριο.
Να πούμε όμως λίγα λόγια για το αλεξίπτωτο πλαγιάς …

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και ως παραπέντε από την διεθνή του ονομασία Parapente, αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά. Πρόκειται για μία εφεύρεση των Γάλλων αλπινιστών που στην δεκαετία του 70 δοκίμασαν να κατέβουν από τα βουνά στα οποία ανέβαιναν με ένα πιο εύκολο αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά. Ένα απλό και πρακτικό μέσο που μπορεί να ικανοποιήσει την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει. 
Αρκεί να βρεθούμε σε μια πλαγιά ανεξαρτήτως ύψους και οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές. Ο χειριστής ξεδιπλώνει το αλεξίπτωτο πίσω του, φροντίζοντας να τοποθετηθεί με μέτωπο την κατεύθυνση του ανέμου. Ο αέρας μπαίνει στις κυψέλες και ''φουσκώνει'' το αλεξίπτωτο, που λόγω κατασκευής σηκώνεται στον αέρα. Το μόνο που μένει είναι να τρέξει στην πλαγιά και να απογειωθεί. 
Την απόλυτη στιγμή που το σώμα μας αφήνει το έδαφος και απογειωνόμαστε, ένας άλλος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά μας, ένας κόσμος μαγικός, όμορφος, ήρεμος.

Κατά την πτήση, ο χειριστής κάθεται στη ζώνη και κατευθύνει το αλεξίπτωτο ανάλογα με την μορφολογία του χώρου, τις καιρικές συνθήκες και την εμπειρία του. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα ρεύματα του αέρα (δυναμικά και θερμικά) με στόχο να παρατείνει την πτήση. Η εξέλιξη του νέου αυτού αθλήματος ήταν και είναι ακόμη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα πτέρυγες απίστευτης απόδοσης από ότι αρχικά αλλά και ρεκόρ αποστάσεων που ξεπερνούν τα 500 χλμ! Και να δίνουν στον πιλότο την δυνατότητα να παίρνει ύψος μέχρι 3000-4000 μέτρα!
Πληροφορίες στη σελίδα του facebook : www.facebook.com/IkarosAlexipt... Τηλ 6936778840

Landing in slow motion. 26 Ιουνίου 2017