Σχολείο Κατάβασης Φαραγγιών (canyoning)

Σχολείο Κατάβασης Φαραγγιών (canyoning)

Σεπτέμβριος 29, 2012 - 15:00

Ήρθε το φθίνοπωρο (ημερολογιακά τουλάχιστον), και για τους δραστήριους στη φύση ξεκινάει η «σχολική περίοδος». Οι διάφοροι σύλλογοι έχουν ήδη βγάλει προγράμματα σχολείων κατάβασης φαραγγιών (canyoning). Τα επίπεδα όπως έμαθε ο γράφοντας, είναι 3 ή 4 και εξαρτόνται κυρίως από την λογική του εκπαιδευτή.

Έτσι κατά σειρά δυσκολίας (ή εμπειρίας) έχουμε:

Το σχολείο μύησης (ή αρχαρίων ή α’ επιπέδου)
Το σχολείο αυτόνομων (για κάποιους β’ επιπέδου)
Το σχολείο β’ επιπέδου (για κάποιους είναι ταυτίζεται με το προηγούμενο) και
Το σχολείο εκπαιδευτή

Τα σχολεία γίνοται με βάση τα πρότυπα και τους ισχύοντες κανονισμούς της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Σ.Ο.Ε.) και οι απόφοιτοι λαμβάνουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Προαπαιτούμενα: Μέτρια φυσική κατάσταση. Γνώση κολύμβησης. Προηγούμενη εμπειρία σε φαράγγια ή σπηλαιολογία. Πιστοποιητικό υγείας από καρδιολόγο ή παθολόγο.

 

Με λύπη έμαθα ότι έχασα τα σχολεία του Σεπτεμβρίου που ημερολογιακά με βόλευαν. Αλλά θα αναπληρώσω τον Οκτώβριο. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ήδη 3 σχολεία που διοργανώνονται από 3 διαφορετικούς σε αντικείμενο συλλόγους. Έναν ορειβατικό (Π.Ο.Α.), ένα σπηλαιολογικό (Σ.ΕΛ.Α.Σ) και φυσικά τον εξερευνητικό σύλλογο φαραγγιών (Ε.Σ.Ε.Φ).

Παρακάτω αναφέρω κάποια χρήσιμα link των παραπάνω συλλόγων για όσους ενδιαφέρονται, καθώς και ένα βιντεάκι για να βλέπουμε τι φτιάξαν οι Κρητικοί και το χάσαμε !!

 

http://canyoning.gr/ekpedevsi_details.php?keyi=99402
http://www.selas.org/phpBB2/viewforum.php?f=32
http://www.canyoningingreece.gr/training/next_seminar/
 

chatnoir

 

vimeo://v/37477400