SPACE Concept Urban Bicycle, Το ποδήλατο που διπλώνει με ένα άγγιγμα

SPACE Concept Urban Bicycle, Το ποδήλατο που διπλώνει με ένα άγγιγμα

Οκτώβριος 01, 2012 - 20:41

Το μεγάλο ζητούμενο σε ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο είναι η ευκολία χρήσης και εδώ που τα λέμε δεν το λες εύκολο το να χρειάζεται να διαβάσεις έναν τόμο manual προκειμένου να μάθεις πώς και τι πρέπει να κάνεις για να καταφέρεις να διπλώσεις το ποδήλατό σου προτού να μπεις στο μετρό ή στο ασανσέρ της πολυκατοικίας σου, έτσι δεν είναι;

Ο designer Simon Hukaya, μας παρουσιάζει το concept SPACE, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να διπλώνει με ένα απλό άγγιγμα, με τη βοήθεια ενός καινοτόμου μηχανισμού που μετατρέπει το ποδήλατο με τους τροχούς των 20 ιντσών σε ένα εύκολο στη μεταφορά τροχοφόρο.

Όλα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία σε αυτό το ποδήλατο, από την απόσταση μεταξυ του τιμονιού και της σέλας, μέχρι και το μέγεθος των τροχών. Για να το διπλώσει, ο αναβάτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει ένα κουπί και το ποδήλατο ξεκινά να διπλώνει στο πλάι, μειώνοντας στο μισό το μέγεθός του. Το μόνο που έχει να κάνει ο αναβάτης για να ξεδιπλώσει το ποδήλατο στο κανονικό του μέγεθος είναι να ελευθερώσει τους δύο τροχούς και να το αφήσει να ανοίξει μόνο του.

Πηγή: behance.net, αναδημοσιεύτηκε στο techblog.gr