Σουηδία: Ετοιμάζουν το μεγαλύτερο κλειστού τύπου ski resort

Σουηδία: Ετοιμάζουν το μεγαλύτερο κλειστού τύπου ski resort

Οκτώβριος 18, 2011 - 13:34

Οι Σουηδοί φαίνεται ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν το σκι ούτε το καλοκαίρι. Έτσι στην πόλη Balsta, 45 λεπτά έξω από τη Στοκχόλμη, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή ενός κλειστού τύπου ski resort, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο στο είδος του παγκόσμια. Στόχος του να εξυπηρετήσει τους πολλούς λάτρεις του αθλήματος χειμώνα - καλοκαίρι.

 

Το «Skipark 360», όπως θα ονομάζεται, θα έχει 135 μέτρα ύψος, ενώ στα πλεονεκτήματά του θα συγκαταλέγονται η κατηφορική πίστα μήκους 700 μέτρων, το 3,5 χιλιομέτρων τούνελ για cross country καθώς και οι ειδικές πίστες για snowboard και skating. Επιπλέον το κτίριο θα περιλαμβάνει χώρους διασκέδασης, καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία, προκειμένου να ικανοποιήσει στο έπακρο τους απανταχού fans του σκι.

Βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω project, το οποίο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η σουηδική εταιρεία C. F. Moller Architects και θα αρχίσει να υλοποιείται στα τέλη του 2013-2014, θα είναι η χρήση όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γεωθερμία, ηλιακή ενέργεια, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια), ενώ το κόστος του αναμένεται να φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 1,52 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών!

Πηγή: perierga.gr