Σχολή Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού 2017

Σχολή Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού 2017

Ιανουάριος 05, 2017 - 14:42
Date: 
11/01/2017

Η Σχολή Ορειβασίας Χειμερινού Βουνού παρέχει όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που χρειάζεται ο ορειβάτης για να κινείται με ασφάλεια στο βουνό, τόσο στο ξερό όσο και στο χιονισμένο πεδίο. Βασισμένο στις σύγχρονες αρχές της διδακτικής, το πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες όχι απλά να μιμηθούν αλλά να αφομοιώσουν και να κατανοήσουν πλήρως την διδακτέα ύλη ώστε να μπορούν να την εφαρμόσουν στην πράξη. Παράλληλα θα γνωρίσουν τα πιο σημαντικά βουνά της χώρας μας, βιώνοντας αξέχαστες στιγμές δράσης & περιπέτειας στην ορεινή φύση.

Η σχολή διεξάγεται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες (Ιανουάριος-Μάρτιος) και περιλαμβάνει πέντε διήμερες εξορμήσεις (σ/κ) στα βουνά και πέντε δίωρες διαλέξεις με χρήση οπτικοακουστικού υλικού (slides, video), απογεύματα Τετάρτης (8-10μμ) σε αίθουσα της σχολής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Τετάρτη 11/01/17 TheWall: Συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωση για τον εξοπλισμό
• Σ/Κ 14-15/01/17 Βελούχι: Τεχνικές ορεινής πεζοπορίας, χειρισμοί σχοινιών, κόμποι
• Τετάρτη 25/01/17 TheWall: Προσανατολισμός χρήση πυξίδας, χάρτη, GPS, χάραξη πορείας
• Σ/Κ 28-29/01/17 Δύρφις: Κίνηση στο χιόνι, χρήση κραμπόν-πιολέ, χειρισμοί σχοινιών
• Τετάρτη 08/02/17 TheWall: Φυσιολογία & προπονητική, διατροφή στο βουνό
• Σ/Κ 11-12/02/17 Ταϋγετος: Ασφάλειες χιονιού, νυχτερινή άσκηση προσανατολισμού
• Τετάρτη 15/02/17 TheWall: Μετεωρολογία-Χιονοστιβάδες πρόγνωση & διάσωση
• Σ/Κ 18-19/02/17 Παρνασσός: Χειμερινή διαβίωση, κατασκευή παγοσπηλιάς
• Τετάρτη 01/03/17 TheWall: Επείγουσες καταστάσεις, Πρώτες Βοήθειες στο βουνό
• 04-05/03/17 Βαρδούσια: Αλπική διάσχιση, κίνηση σε φιξαρισμένα σχοινιά, εξετάσεις

* Για να διευκολυνθούν όσοι από τους συμμετέχοντες διαμένουν σε πόλεις εκτός Αθηνών τα θεωρητικά μαθήματα επαναλαμβάνονται και στα καυταφύγια το βράδυ του Σαββάτου.

Πώς θα έρθετε στην 1η συνάντηση
Η πρώτη συνάντηση της σχολής ορειβασίας θα γίνει στο αναρριχητικό κέντρο The Wall που βρίσκεται στην οδό Αγ. Αθανασίου 12 στην Παλλήνη, έξοδος 14/15 της Αττικής Οδού, 100m από το σταθμό του προαστιακού «Παλλήνη» (τηλ. 210-6030093). Εκεί θα γίνουν και τα θεωρητικά μαθήματα της σχολής, απογεύματα Τετάρτης και ώρα 19.30-21.30μμ.

Διδακτέα ύλη
Ορειβατικός εξοπλισμός (επιλογή, χρήση, συντήρηση), τεχνικές ασφάλισης, κόμποι, χρήση κραμπόν-πιολέ, τεχνικές self-arest, προσανατολισμός, μετεωρολογία, πρώτες βοήθειες, χειμερινή διαβίωση, κατασκευή παγοσπηλιάς-χιονότρυπας, πρόγνωση χιονοστιβάδων, ιστορία της ορειβασίας, οικολογία, αρχές φυσιολογίας, προπονητική, διατροφή, πρώτες βοήθειες, χρήση GPS, ARVA κ.α.

Εκπαιδευτές
Με τη σχολή μας συνεργάζονται σταθερά κορυφαίοι ορειβάτες-εκπαιδευτές ορειβασίας & αναρρίχησης της ΕΟΟΑ με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μεγάλη αναρριχητική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική εμπειρία. 
Διευθυντής της σχολής είναι ο δημιουργός του Base Camp, εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού Παναγιώτης Κοτρωνάρος και αναπληρωτής διευθυντής ο ομοσπονδιακός εκπαιδευτής ορειβασίας-αναρρίχησης Αλέκος Ασημακόπουλος. 
Η λίστα των συνεργατών της σχολής περιλαμβάνει τους εξής οδηγούς βουνού, εκπαιδευτές και βοηθούς εκπαιδευτές:

1) Παναγιώτης Κοτρωνάρος (δ/ντής), εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού της ΕΟΟΑ
2) Αλέκος Ασημακόπουλος (αναπληρωτής δ/ντης), εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ
3) Παύλος Τσιαντός, εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού της ΕΟΟΑ
4) Άκης Παρούσης, εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού της ΕΟΟΑ
5) Άκης Καραπετάκος, εκπαιδευτής ορειβασίας & οδηγός βουνού της ΕΟΟΑ
6) Τάσος Μουτάφης, εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ
7) Γιάννης Κωνσταντάκης βοηθός εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ
8) Νίκος Δανιάς βοηθός εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ
9) Νίκος Λαζανάς βοηθός εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ
10) Γιώργος Μάλαμας βοηθός εκπαιδευτής ορειβασίας της ΕΟΟΑ

* Διευκρινίζεται ότι το ποιοί εκπαιδευτές θα πάρουν μέρος, εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, του αριθμού συμμετοχών και την διαθεσιμότητα από μέρους τους.

Προϋποθέσεις
Για τη συμμετοχή σας στη σχολή ορειβασίας ΔΕΝ απαιτείται προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό. Το Σάββατο η πεζοπορία μας ως το καταφύγιο έχει διάρκεια 2-3ώρες ενώ την Κυριακή (που συνήθως γίνεται η ανάβαση προς τις κορυφές) κυμαίνεται από 3 έως 5 ώρες. Επίσης θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών και να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά για την ΕΟΟΑ (αναγράφονται παρακάτω).

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ
Η σχολή διοργανώνεται από εγκεκριμένους ορειβατικούς συλλόγους και αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στις σχολές Αρχηγών Αναβάσεων και Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου. Για την σχολή Αρχηγών Αναβάσεων απαιτούνται 2 χρόνια ορειβατικής δράσης ενώ για τη Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου απαιτείται, η επιτυχής αποφοίτηση από τη Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου καθώς και ορειβατική-αναρριχητική δράση η οποία ορίζεται στους κανονισμούς της ΕΟΟΑ.

Δικαιολογητικά ΕΟΟΑ
Για την εγγραφή σας σε Σχολή Ορειβασίας αναγνωρισμένη από την ΕΟΟΑ, απαιτείται να είστε μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ ή να εγγραφείτε στον ορειβατικό σύλλογο που διοργανώνει τη σχολή και να προσκομίσετε έγκαιρα τα παρακάτω δικαιολογητικά.

Α. Αν είστε ήδη μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ:

1. Αριθμό Μητρώου του ορειβατικού συλλόγου που ανήκετε
2. Ιατρική γνωμάτευση από παθολόγο, καρδιολόγο ή γενικό ιατρό
3. Μια (1) μικρή φωτογραφία έγχρωμη ή ασπρόμαυρη
4. Φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας (και τις δύο όψεις, όχι επικυρωμένη)
5. Μια (1) έντυπη αίτηση για την ΕΟΟΑ (τη συμπληρώνετε στην πρώτη συνάντηση)

Β. Αν ΔΕΝ είστε μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ:

1. Ιατρική γνωμάτευση από παθολόγο, καρδιολόγο ή γενικό ιατρό
2. Τρεις (3) μικρές φωτογραφίες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες
3. Φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας (και τις δύο όψεις, όχι επικυρωμένη)
4. Δύο (2) έντυπες αιτήσεις για την ΕΟΟΑ (τις συμπληρώνετε στην πρώτη συνάντηση)

§ Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 6μήνου από την έναρξη της σχολής από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό. Για την διευκόλυνσή σας μπορείται να επισκεφτείται τον συνεργαζόμενο με τη σχολή μας ιατρό, Καρδιολόγο: Χλαπουτάκη Γεώργιο, Μητροπόλεως 23 Μαρούσι κέντρο (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ), τ.κ 151 24 τηλ. 210-8021830 κιν. 6937369786  Ωράριο ιατρείου: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00μμ, κόστος επίσκεψης: 30€.

Εξοπλισμός
Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα σύγχρονο ορειβατικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει: 1 πιολέ (Grivel ή Camp), 1 ζεύγος κραμπόν δετά, fast ή semi fast (Grivel ή Camp) μαζί με αντιστομωτικούς πάτους για το χιόνι και θήκη μεταφοράς, 1-2 υλικά ασφάλισης χιονιού όπως αλουμινογωνίες και dedman της εταιρίας DMM. Επίσης θα διατεθούν 20 πυξίδες Sylva, 6 φτυάρια χιονιού (Camp ή Ortovox), 12 πολύσπαστα ραβδιά (avalance probes), 8 πομποδέκτες ARVA των εταιρειών ARVA & Οrtovox για τις ασκήσεις διάσωσης από χιονοστιβάδες, 2 συσκευές GPS (Garmin), 10 σημαιάκια με perforator για τις ασκήσεις προσανατολισμού, 1 σχοινί 50-60m (ανά 3-4άτομα) καθώς επίσης γραφική ύλη όπου απαιτείται (φωτοτυπίες, μολύβια κ.α).

Μετακινήσεις
Η πρόσβαση στα βουνά γίνεται με πούλμαν (mountain bus) που αναχωρεί από το Πεδίο του Άρεως (Μαυροματέων & Λ.Αλεξάνδρας) το πρωί του Σαββάτου (07.00πμ) και επιστρέφει στο ίδιο σημείο το βράδυ της Κυριακής (9-10μμ). Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στις 07:30πμ από την Γέφυρα Καλυφτάκη (έξοδος Εθνικής οδού προς Ολυμπιακό Χωριό) ή από τα "Goodys" επί της Λ.Αθηνών στο Χαϊδάρι (όταν κατευθυνόμαστε προς Πελοπόννησο). Το κόστος του πούλμαν για κάθε σ/κ είναι 40€ και καταβάλλεται εντός του πούλμαν σε κάθε εξόρμηση ξεχωριστά.

Mountain Bus
Η μετακίνηση με το πούλμαν της σχολής (mountain bus) είναι υποχρεωτική. Μέσα στο πούλμαν γίνεται ενημέρωση για το πρόγραμμα από τους εκπαιδευτές της σχολής και δημιουργείται κλίμα ομαδικότητας. Επίσης η μετακίνηση με το mountain bus επιβάλλεται και για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων όπως κόπωση (κυρίως στη επιστροφή από τα βουνά), χιονισμένοι δρόμοι κλπ. Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι συμμετέχοντες που κατοικούν σε επαρχιακές πόλεις και αναγκαστικά πρέπει να μετακινηθούν από & προς τα βουνά με δικά τους ΙΧ. Οι συμμετέχοντες αυτοί ΔΕΝ επιβαρύνονται με το κόστος των μετακινήσεων με το πούλμαν της σχολής.

Διαμονή 
Η διαμονή γίνεται σε ορειβατικά καταφύγια ή (προαιρετικά) σε αντίσκηνα. Το κόστος διανυκτέρευσης στα καταφύγια είναι 10€ ενώ τα διημέρευτρα χρήσης καταφυγίου 5 €. Τα διημέρευτρα αφορούν όσους διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα ή παγοσπηλιές αλλά χρησιμοποιούν τους χώρους του καταφυγίου (για το δείπνο, τα θεωρητικά μαθήματα κλπ).

Διατροφή
Κατά την διάρκεια των πεζοποριών στο βουνό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τροφές υψηλής θρεπτικής και θερμιδικής αξίας (ξηρούς καρπούς, σάντουιτς με τυρί & σαλάμι, σταφίδες, χουρμάδες, μπισκότα κλπ) που δεν έχουν πολύ βάρος και μεταφέρονται εύκολα στο σακίδιο (αποφεύγουμε τις κονσέρβες λόγο του βάρους της συσκευασίας). 
Το βράδυ του Σαββάτου μπορείτε να φάτε το μενού του καταφυγίου, που περιλαμβάνει συνήθως ζυμαρικά με κρέας καθώς επίσης και την παραδοσιακή φασολάδα. Προσοχή! Η δυνατότητα αυτή, παρέχεται μόνο στα καταφύγια Βελούχι, Παρνασσός & Βαρδούσια και το κόστος είναι περίπου 8-12€. Στα καταφύγια του Ταϋγέτου και της Δύρφις θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει κάτι από το σπίτι και να το φέρετε μαζί σας σε ένα μικρό τάπερ, έτοιμο για το δείπνο. Έτσι δεν καθυστερούμε και την διαδικασία του θεωρητικού μαθήματος που γίνεται κάθε φορά το βράδυ του Σαββάτου στο καταφύγιο. Φροντίστε επίσης να έχετε κάτι μαζί σας για το πρωινό της Κυριακής (π.χ κρουασάν). Στην επιστροφή από το βουνό το απόγευμα της Κυριακής, γίνεται στάση (1ώρα) για δείπνο σε τοπικές ταβέρνες.

Κόστος: 350 € 

Περιλαμβάνονται:
- οργάνωση & διεξαγωγή της σχολής
- αμοιβές εκπαιδευτών
- θεωρητικά μαθήματα (σε αίθουσα της σχολής)
- βιβλίο "Η Τέχνη του Βουνού" τόμος Α (αξίας 30€)
- τεχνικός εξοπλισμός (κραμπόν, πιολέ, σχοινιά κ.α.) 
- εποπτικά μέσα (video projector, avalanche probes, συσκευές GPS, ARVA κ.α.) 
- ασφαλιστική κάλυψη (Alico AIG Life)
- εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο της ΕΟΟΑ (αν δεν είστε ήδη μέλος σε κάποιο σύλλογο) 
- ελεύθερη διά βίου συμμετοχή στις εκδηλώσεις της σχολής ορειβασίας (Free Training Pass)

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
- έξοδα μετακινήσεων με το πούλμαν της σχολής (40€ ανά σ/κ)
- έξοδα διαν/σεων στα καταφύγια (10€) ή διημέρευτρα (5 €) για τους αντισκηνάδες
- διατροφή (πρωϊνό στα καταφύγια 5-7€ και δείπνο στα καταφύγια 8-12 €)
- ατομικός ορειβατικός εξοπλισμός (μπότες, σακίδιο κλπ)
- ΦΠΑ 23% (οι ορειβατικοί σύλλογοι δεν υπόκεινται σε καθεστώς ΦΠΑ)

Υπολογισμός των υποχρεωτικών επιπλέον εξόδων σας:

• Το κόστος της μετακίνησης με το πούλμαν της σχολής είναι 40€/άτομο.
• Το κόστος της διαν/σης εντός του καταφύγιου είναι 10€/ατομο.
• Το κόστος της διαν/σης σε αντίσκηνο (διημέρευτρα χρήσης καταφυγίου) είναι 5€/ατομο.

Το συνολικό κόστος μετακινήσεων & διαμονής και για τις 5 εκδρομές της σχολής είναι:

Καταφύγιο: 40€ + 10€ = 50€ x 5 εκδρομές = 250€
Αντισκηνάδες: 40€ + 5€ = 45€ x 5 εκδρομές = 220€

Έξοδα διατροφής
Προεραιτικά, υπολογίστε στα έξοδα σας ανά σ/κ το δείπνο στο καταφύγιο το Σάββατο βράδυ (8-12€), το πρωινό στο καταφύγιο την Κυριακή το πρωϊ (5-7€) και το φαγητό στην ταβέρνα το απόγευμα της Κυριακής (10-15€). Προσοχή: Δυνατότητα δείπνου υπάρχει μόνο στο Βελούχι, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια. Στον Πάρνωνα και τη Δύρφι, θα πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για τη διατροφή σας. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε να φέρετε φαγητό σε ταπεράκι από το σπίτι. Επίσης υπολογίστε (5-10€) για κάποια σνάκς (ξηρούς καρπόύς, μπισκότα κλπ) που πρέπει να προμηθευτείτε  για αναπλήρωση της ενέργειας κατά την διάρκεια της πεζοπορίας στο βουνό. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από το super market της περιοχής σας κατά τις προηγούμενες ημέρες, είτε στην προγραμματισμένη στάση του πούλμαν κατά την πρόσβαση που θα γίνει στο 90º Km στις εκδρομές για Βελούχι, Παρνασσό και Βαρδούσια, στο χωριό Στενή στην εκδρομή στη Δίρφυ και στο ΣΕΑ ALEA (σήραγγα Αρτεμισίου) στην εκδρομή στον Ταΰγετο.

Υπολογισμός των προεραιτικών επιπλέον εξόδων σας:
Πρωϊνό στο καταφύγιο: 5-7€ (3-4 φέτες ψωμί, μαρμελάδα, βούτυρο, κέικ, καφές/τσάι/σοκολάτα ρόφημα)
Δείπνο στο καταφύγιο: 8-12€ (κυρίως πιάτο, σαλάτα & τυρί φέτα ανά τρία άτομα)
Δείπνο Κυριακής (ταβέρνα): 10-15€
Σύνολο εξόδων διατροφής (κατά προσέγγιση): 20-30€ ανά εκδρομή
Συνολικό κόστος εξόδων διατροφής για ολόκληρη τη σχολή: 120-170€

Διαδικασία Εγγραφής
1) Για να κάνετε κράτηση θέσης στη σχολή, πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής (βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας). Προσοχή! Η συμπλήρωση της φόρμας αυτής δηλώνει το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ΔΕΝ είναι δεσμευτική για τη συμμετοχή σας.
2) Φροντίστε για την έγκαιρη, κατά προτίμηση ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών στα γραφεία της σχολής στη δ/νση: Κηφισίας 90, ΤΚ 15125, Μαρούσι, Αθήνα, ονοματεπώνυμο παραλήπτη: Κοτρωνάρος Παναγιώτης. Προσοχή: Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν στην ΕΟΟΑ από τους υπεύθυνους της σχολής πριν την έναρξη των μαθημάτων. 
3) Το κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 350€ και καταβάλετε προκαταβολικά στην πρώτη συνάντηση ή σε δύο δόσεις (μια στην αρχή και μια κατά την διάρκεια της σχολής) ή με κατάθεση στον λογαριασμό Alpha Bank 501 002 310 005 660 (IBAN: GR4701405000501002310005660).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1) Για λόγους ασφάλειας είναι υποχρεωτική η μετακίνηση από & προς τα βουνά με το πούλμαν της σχολής (Mt.Bus). Από τον όρο αυτό εξαιρούνται οι διαμένοντες στην επαρχία οι οποίοι αναγκαστικά μετακινούντε με δικά τους ΙΧ.
2) Ο υπεύθυνος της σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνό την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
3) Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό και να τον παραδώσει στον υπεύθυνο της σχολής με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
4) Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.

ΛΙΣΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Εξοπλισμός που παρέχει (σας δανίζει) η σχολή:

✓    Πιολέ (1)
✓    Κραμπόν (1 ζεύγος)
✓    Αντιστουμπωτικά χιονιού για τα κραμπόν (1 ζεύγος)
✓    Θήκη μεταφοράς κραμπόν (1)
✓    Αλουμινογωνίες (1-2) (υλικά ασφάλισης σε χιόνι)
✓    Δυναμικό σχοινί 50-60m (1 ανά 3-4 άτομα)
✓    Ορειβατική ζώνη ασφαλείας (μπωντριέ) (1)

Υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να προμηθευτούν οι συμμετέχοντες:

* Το παρακάτω σετ εξοπλισμού μπορείτε να το προμηθευτείτε κατευθείαν από τη σχολή σε τιμή 50€ στέλνοντας στο mountains@basecamp.gr email με θέμα «παραγγελία σετ εξοπλισμού σχολής ορειβασίας».

✓    Κορδονέτο 5m και διατομής 7mm (1)
✓    Κορδονέτο 170cm (1)
✓    Στατικός ιμάντας 170cm (1)
✓    Στατικός ιμάντας 60cm ραμμένος (1)
✓    Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου D (1)
✓    Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (1)
✓    Καραμπίνερ απλά (1)

Χάρτες

Το μάθημα του Προσανατολισμού ξεκινά από την πρώτη μέρα και διεξάγεται καθ όλη την διάρκεια της σχολής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τους πέντε (5) πεζοπορικούς χάρτες (εκδ. Ανάβαση) για τα πέντε βουνά που θα επισκεφτούμε.

Κάθε χάρτης κοστίζει 8€ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία ή να τους παραγγείλετε κατευθείαν από τη σχολή μεμονομένα ή όλο το σετ των πέντε (5) χαρτών, σε τιμή 40€ στέλνοντας στο mountains@basecamp.gr email με θέμα «παραγγελία σετ χαρτών των βουνών της σχολής ορειβασίας».

Προτεινόμενος ατομικός εξοπλισμός:

Ρουχισμός

✓    Μπότες αδιάβροχες (άκαμπτες ή ημιάκαμπτες)
✓    Κάλτσες για χειμερινό βουνό (2 ζεύγη)
✓    Θερμοεσώρουχα (1 ζεύγος)
✓    Ζακέτα fleece (polartec)
✓    Αδιάβροχο-αντιανεμικό τζάκετ & παντελόνι
✓    Γάντια αδιάβροχα (2 ζεύγη)
✓    Σκούφος ή/και μπαλακλάβα (σκούφος full-face)

Γενικής χρήσης

✓    Γκέτες (1 ζεύγος)
✓    Σακίδιο 45-70lt Μπατόν
✓    Μπατόν (για καλύτερη στήριξη)
✓    Φακός κεφαλής (+ εφεδρικές μπαταρίες)
✓    Παγούρι 1-1,5lt ή/και Θέρμος 0,5-1lt (για ζεστό ρόφημα)
✓    Αλουμινοκουβέρτα
✓    Γυαλιά ηλίου
✓    Μάσκα θυέλλης (μάσκα σκι)
✓    Πυξίδα (τύπου Sylva)
✓    Χάρτες (εκδόσεις "Ανάβαση")
✓    Σουγιάς (ελαφρύς)
✓    Αναπτήρας & σπίρτα
✓    Σφυρίχτρα
✓    Σταφίδες 250gr (τροφή ανάγκης)
✓    Υπνόσακος & κάριματ (προαιρετικά)
✓    Αντίσκηνο (μόνον για τους αντισκηνάδες)

Φαρμακείο (ατομικό)

✓    Ελαστικός επίδεσμος 10-12cm
✓    Αυτοκόλλητη ταινία (tape)
✓    Αντισηπτικό (bedadine)
✓    Παυσίπονα (depon)
✓    Γάζες 15x30cm (3-4 τεμάχια)
✓    Αντιηλιακή κρέμα & lipstick
✓    Προσωπικά φάρμακα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

BASE CAMP

Λ. Κηφισίας 90
151 25 Μαρούσι
τηλ. 211 40 14744
κιν. 698 36 38000
email:mountains@basecamp.gr
web: www.basecamp.gr