Το Red Bull Cliff Diving World Series 2011 έρχεται στην Αθήνα

Το Red Bull Cliff Diving World Series 2011 έρχεται στην Αθήνα

Μάιος 16, 2011 - 20:45

Νέοι αθλητές, εντυπωσιακοί προορισμοί και πρωτότυπα tricks στον αέρα. Το φετινό πρωτάθλημα περιέχει καινοτομίες κατά την τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής του.

Το πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο και οι καλύτεροι αθλητές καταδύσεων του κόσμου, από μεγάλο ύψος, αγωνίζονται για την κατάκτηση του τίτλου, συμμετέχοντας σε επτά αγώνες γεμάτους προκλήσεις.

Για τις καταδύσεις από το ύψος των 26,5 μέτρων, που διαρκούν μόλις τρία δευτερόλεπτα, έχουν επιλεχθεί τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Οι αγώνες του Red Bull Cliff Diving έχουν πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή και η βαθμολογία αποδίδεται στους αθλητές, σύμφωνα με τον βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εκτέλεσης των καταδύσεων.

Έτσι για φέτος το Πρωτάθλημα έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά στην ιστορία του, στις 22 Μαΐου, με μια αναμέτρηση που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, μετά τον Μεγάλο Τελικό του 2009, παρουσία 8.000 θεατών στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Νεότεροι αθλητές, δυσκολότερες καταδύσεις, σπουδαίοι κριτές, ανάμεσά τους ο πιο γνωστός αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, ο Ελληνοαμερικανός Greg Louganis, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που υπόσχονται ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό θέαμα.

Ο πρώτος, λοιπόν, φετινός αγώνας σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Μάιο και θα ακολουθήσουν η Γαλλία (La Rochelle) και η Ιταλία (Malcesine) τους επόμενους δύο μήνες. Ύστερα από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (Βοστώνη) τον Αύγουστο, ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία (Yalta) στις 4 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα στο zoogla.gr