Το Red Bull Air Race «πετάει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Το Red Bull Air Race «πετάει» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σεπτέμβριος 05, 2014 - 18:32

Ο Hannes Arch καλείται να υπερασπιστεί το ισχνό βαθμολογικό του προβάδισμα στον πρώτο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το 2010!

Dallas-Fort Worth, Texas, Η.Π.Α. – Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό το Dallas-Fort Worth και την πίστα του Texas! Στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου, ο Αυστριακός Hannes Arch θα επιδιώξει να διατηρήσει τη «ψαλιδισμένη» διαφορά του στη βαθμολογία, έναντι των Βρετανών Paul Bonhomme και Nigel Lamb που κυριάρχησαν στον προηγούμενο αγώνα στο Ascot. Η έκτη εκ των οκτώ φετινών αερομαχιών, θα διεξαχθεί στη φημισμένη πίστα του Dallas-Fort Worth, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στάδια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αγώνας στη «Μεγάλη Αμερικανική Πίστα» όπως συχνά την αποκαλούν, θα είναι ο εντός έδρας για τον Kirby Chambliss (παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 και Τεξανός, γεννημένος στο Corpus Christi) και τον Michael Goulian (από τη Μασαχουσέτη, νικητής στη Βουδαπέστη το 2009). Αμφότεροι κάνουν κακή σεζόν φέτος και ελπίζουν να πάρουν ώθηση από τους συμπατριώτες τους στις κερκίδες. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ του κόσμου στις Η.Π.Α., μετά τον αγώνα στη Νέα Υόρκη το 2010, όπου ο Bonhomme είχε πανηγυρίσει τη νίκη ενώ ο Chambliss ήταν τρίτος.

Η οριοθετημένη από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων εναέρια διαδρομή, θα στηθεί πάνω από την πίστα που φιλοξενούνται οι δημοφιλείς στις Η.Π.Α. αγώνες NASCAR, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που θα γίνει στην Αμερική αγώνας Red Bull Air Race, με τους πιλότους και τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται, εντός πίστας, με το κοινό στις κερκίδες να μη χάνει στιγμή από τις πτήσεις τους!

Όσο για τον Arch, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008, έχει στο ενεργητικό του δύο νίκες φέτος όμως η κακή εμφάνιση στη Μ. Βρετανία τον περιόρισε στην όγδοη θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής στο Ascot, Bonhomme, να βρίσκεται πλέον μόλις δύο βαθμούς πίσω του!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητες, καθώς 12 παράτολμοι πιλότοι κάνουν χαμηλές πτήσεις ταχύτητας ακόμα και 370 χλμ/ώρα, σε μία εναέρια πίστα που οριοθετείται από φουσκωτούς πυλώνες.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος: 1. Arch 43, 2. Bonhomme 41, 3. Lamb 35, 4. Hall 25, 5. McLeod 18, 6. Ivanoff 15, 7. Muroya 10, 8. Dolderer 9, 9. Sonka 8, 10. Besenyei, 6, 11. Chambliss 5, 12. Goulian 0