Πρωταθλητής στο Cliff Diving o Gary Hunt!

Πρωταθλητής στο Cliff Diving o Gary Hunt!

Σεπτέμβριος 06, 2011 - 10:16

Ο Artem Silchenko αναδείχθηκε νικητής στον τελευταίο αγώνα Red Bull Cliff Diving στην Ουκρανία, με τον Gary Hunt να κερδίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2011.

Ο Artem Silchenko έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τρία δεκάρια για μια βουτιά και περισσότερους από 500 βαθμοί συνολικά, στον μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving 2011, στην Γιάλτα της Ουκρανίας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Στον έβδομο και τελευταίο αγώνα, ο Ρώσος έφτασε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά φέτος, νικώντας τον κυρίαρχο του Πρωταθλήματος Gary Hunt (ΗΒ) με περισσότερους από 50 βαθμούς. Με αυτή τη νίκη, ο Silchenko εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη, μπροστά σε 15.000 θεατές που κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το φημισμένο κάστρο Swallow’s Nest.

Με εκκίνηση από το απομακρυσμένο νησί Rapa Nui, στην Κεντρική και Βόρεια Αμερική, ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα (Λίμνη Βουλιαγμένης) και μια σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις – το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με έναν εντυπωσιακό αγώνα στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου ο απίστευτος Βρετανός Gary Hunt υπερασπίστηκε τον τίτλο του! Μόνο οι κορυφαίοι έξι αθλητές της συνολικής κατάταξης πέρασαν απευθείας στους προκριματικούς για την διοργάνωση του 2012.

Πηγή: sportdog.gr