Πεζοπορική βόλτα στην χιονισμένη Πάρνηθα, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Πεζοπορική βόλτα στην χιονισμένη Πάρνηθα, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Ιανουάριος 11, 2013 - 13:35

Ετοιμαστείτε για πεζοπορική βόλτα στο χιονισμένο δάσος. Παίρνουμε τα σακίδια, κατάλληλα παπούτσια, γάντια και σκούφο και φύγαμε για να χαθούμε στο κατάλευκο τοπίο.
Το Σάββατο που μας έρχεται, 12 Ιανουαρίου, θα περπατήσουμε σε χιονισμένο terrain, μέσα στα μονοπάτια του Δρυμού. Η βόλτα θα είναι κατάλληλη και για αρχάριους, που θέλουν να συμμετέχουν σε μια ήπια βόλτα, μέσα στον καθαρό αέρα και τις μυρωδιές του δάσους.

Δωρεάν συμμετοχή !!!
Από το καταφύγιο Φλαμπούρι θα ξεκινήσουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό και την πανέμορφη φύση της Πάρνηθας. Η  διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε αργούς ρυθμούς. Ελάτε και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατόδασος, του δρυμού της Πάρνηθας.
Λεπτομέρειες
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι ~11:00΄
Ώρες πεζοπορίας ~3:00΄ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α΄
Βαθμοί δυσκολίας:
Α: Εύκολη πεζοπορία
Β: Εύκολη ανάβαση ή διάσχιση
Γ: Δύσκολη ανάβαση
Δ: Δύσκολη χειμερινή ανάβαση
+: αναρριχητικά σημεία κατά τη διάρκεια της ανάβασης
Βασικός Εξοπλισμός
Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο χιόνι, σακίδιο πλάτης, τζάκετ-αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, φαρμακείο. Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-7 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.
Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  210 24 646 66  και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.
Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στις βόλτες μας αποκλειστικά με δικιά του ευθύνη. Παρακαλούμε διαβάστε τις λεπτομέρειες της διαδρομής και εφόσον έρθετε, να είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Αν ο αρχηγός της διαδρομής κρίνει ότι κάποια άτομα δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μην λάβουν μέρος για την ασφάλεια όλων.

Από το snowradio.blogspot