Πέφτουν με αλεξίπτωτο σε τρύπα παγωμένης λίμνης στην Ρωσία! (pics)

Πέφτουν με αλεξίπτωτο σε τρύπα παγωμένης λίμνης στην Ρωσία! (pics)

Μάρτιος 31, 2016 - 13:09

Η αδρεναλίνη «χτύπησε» κόκκινο για έξι αθλητές από την Ρωσία, που έπεσαν με αλεξίπτωτο από ένα αεροπλάνο κατευθείαν μέσα σε μια τρύπα παγωμένης λίμνης από ύψος 1.200 μέτρων στην λίμνη Βαϊκάλη.

Ένας από τους αθλητές μίλησε στο Russia Today για τον ενθουσιασμό αλλά και τον φόβο.

Στην αρχή είχαμε σχεδιάσει ένα τριπλό άλμα, όπου τρεις αλεξιπτωτιστές έπρεπε να πέσουμε μαζί. Αλλά μόλις έγινε γνωστό, οι άνθρωποι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που ήθελα να πηδήξουν μαζί μας» δήλωσε ο Βίκτον Κολίζνι.

«Δεν είχαμε μεγάλο προϋπολογισμό και έτσι χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό αεροπλάνο που χωρά τρία άτομα κάθε φορά ενώ έκανε δύο ταξίδια με συνολικά έξι άλματα. Επιλέξαμε το ύψος των 1.200 μέτρων, γιατί ο στόχος μας δεν ήταν να κάνουμε το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία, στόχος μας ήταν να γίνουμε οι πρώτοι που θα πέφταμε στην λίμνη Βαϊκάλη αλλά και οι πρώτοι που θα κατάφερναν να προσγειωθούν μέσα σε μια τρύπα πάγου».

Το κόλπο πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του φεστιβάλ extreme sports στη λίμνη Βαϊκάλη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αρκετοί αθλητές πήραν μέρος στην εκδήλωση, σε αγωνίσματα όπως το autocross, αγώνες ταχύτητας, supermoto και καρτ.

Πηγή: Russia Today, Έθνος