Ορειβατικό σκι στην Κρήτη (video)

Ορειβατικό σκι στην Κρήτη (video)

Απρίλιος 11, 2013 - 12:17

Το ορειβατικό σκι δεν είναι προνόμιο μόνο των βόρειων! Οι Κρητικοί έχουν αξιοζήλευτα βουνά με πολύ χιόνι όλη τη χειμερινή περίοδο και η υπόθεση ορειβατικό σκι εκεί έχει πλούσια ιστορία αλλά και πολύ μέλλον. Δύο πράγματα μας παρακίνησαν να ασχοληθούμε με το θέμα, πρώτον η άτυπη συνάντηση που οργανώθηκε στον Ψηλορείτη στις 31/3/2013 και δεύτερον η εντυπωσιακή κινηματογραφική δουλειά από το "Klaoudatos Ski TV" με θέμα ορειβατικό σκι στην Κρήτη που μόλις δημοσιοποιήθηκε.

Για κάποιους που ίσως δεν γνωρίζουν η παρουσία Κρητικών αθλητών από τα Χανιά και τελευταία και από το Ηράκλειο είναι συνεχής όλα τα χρόνια  στους αγώνες ορειβατικού σκι ανά την Ελλάδα.
Κορυφαίο γεγονός για τα κρητικά βουνά ήταν η διάσχιση των Λευκών Ορέων το 2011 από δύο παγκόσμιας φήμης αθλητές τους Stéphane Brosse και Charles Dubouloz που έκανε γνωστό το ορειβατικό σκι στην Κρήτη σε όλο τον κόσμο και πέρασε στην ιστορία μετά τον αναπάντεχο χαμό του Bross στο Mont Blank λίγους μήνες αργότερα.
Η υπόθεση από τότε φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά και το άθλημα να έχει πλέον αρκετές δεκάδες φίλους στο νησί. Περιμένουμε σύντομα και άλλες διοργανώσεις και εκπλήξεις!
Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στσι Μαδάρες να θαυμάσουμε το Γκίγκιλο και να δούμε τη Μαύρη Κορφή από τον Ψηλορείτη!

Απολαύστε μερικά βίντεο! 

Από το skim.gr

youtube://v/CJXP3IODGPM

youtube://v/bISDyVlZr4c

youtube://v/f9BUiM3wFMc

youtube://v/cF4Fyw6bJSA