Only sports…

Only sports…

Σεπτέμβριος 10, 2012 - 17:01

Ως «φιλάθλος» πάντα  είχα την περιεργεία να ξέρω πως παίζονται τα διάφορα σπορ, και τη διάθεση να τα δοκιμάσω ή να  παίξω ένα παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι να δω να μου ταιριάζει, μου αρέσει κ.λ.π.

Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι (στις διακοπές που γνωρίζεις κόσμο) γνώρισα «κάποια παιδιά» που μου είπαν ότι στις σπουδές τους εκτός Ελλάδας έμαθαν να παίζουν το  korfball (κορφμπολ) !!! Νόμιζα ότι το baseball είναι συνδυασμός παιχνιδιών (παιδικών κυρίως) αλλά αυτό το korfball είναι ο ορισμός της τουρλού. Παίζεται μεικτά, άνδρες-γυναίκες, σε γήπεδο κλειστού χωρου, με κανόνες που μοιάζουν (όπως μου είπαν) με του handball, με μπάλα ποδοσφαίρου και σκοπός είναι να βάλεις καλάθι σε μια, δίχως ταμπλό, μπασκέτα ύψους 3 μέτρων.

Το χαρακτήρισα σαν ταυτόχρονο μεικτό 3άθλο. Αφού αν κανείς ξέρει μπάσκετ, χάντμπολ και ίσως βόλλευ ή ποδόσφαιρο θα σκίζει. Θυμήθηκα δε έναν φίλο που εις τα εξωτερικά παίζει σε μία ομάδα «επαγγελματικό φρίσμπι» (professional frisbee). Και όντως σε κάτι τέλεια πάρκα που επισκέφτηκα υπήρχε κόσμος που έπαιζε φρισμπι (μία λέξη που έχω να χρησιμοποιήσω από τα παιδιατικά μου καλοκαίρια).

Τώρα, κανόνες κλπ και για τα 2 αυτά περίεργα σπορ μπορεί κανείς να ανζητήσει στο δίκτυο, ομοίως εικόνες ή βίντεακια (πλέον αυτώ που παραθέτω).

Σε κάθε περίπτωση, επείδη πρόσφατα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε ότι τα υπαίθρια αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου και του street μπάσκετ (δες Σερφ) είναι ιδανικά για τη χώρα μας λόγω καιρόυ, ελπίζω στην πρόοδο του υπαίθριου σπορ. Ακόμα και σπορ που σνομπάρουμε, όπως το baseball, ο αγώνας δεν πραγματοποιείται μόνο όταν έχει κακοκαιρία (ένα σπόρ που παίζεται από μέγιστο 200 άτομα αστην Ελλάδα ενώ ο καιρός προσφέρεται, και παράλληλα η Ελλάδα κατεβαίνει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα). Δεν θα μιλήσω για την περσινή έκπληξη περί ύπαρξης πρωταθλήματος ice-hokey!!!

Η 3μετρη μπασκέτα πάντως και το ρόπαλο του baseball με προκαλούν να τα δοκιμάσω ...

 

chatnoir
 

 

youtube://v/-9On7ZylR3k

youtube://v/HhUays2ehyI