Ολοκληρώθηκε το 1ο ΛΑΔΩΝΑΣ MOUNTAIN RACE

Ολοκληρώθηκε το 1ο ΛΑΔΩΝΑΣ MOUNTAIN RACE

Ιούνιος 21, 2011 - 17:43

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Ιουνίου η πρώτη διοργάνωση ΛΑΔΩΝΑΣ MOUNTAIN RACE. Η διοργάνωση που έγινε στο πανέμορφο φυσικό τοπίο του Λάδωνα ποταμού είχε ως επίκεντρο τις ορεινές δραστηριότητες με αποκορύφωμα τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας την Κυριακή. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών ήταν από την αρχή εκπληκτική με τις συμμετοχές σε σύνολο αγωνισμάτων και κατηγοριών να ξεπερνούν τις 200.

Με τον καιρό σύμμαχο, τόσο οι αθλητές όσο και οι υπόλοιποι συνοδοί και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους δίπλα στο ποτάμι- ειδικά όσοι κατασκήνωσαν από το Σάββατο- και να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως rafting, πεζοπορία, flying fox κ.α. Το όμορφο κλίμα που είχε διαμορφωθεί από το Σάββατο το βράδυ ήταν μία καλή ευκαιρία για χαλάρωση πριν από τους αγώνες της Κυριακής.
Με τον αγώνα τρεξίματος να ανοίγει την αυλαία, ξεκίνησε το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής, με 56 δρομείς να λαμβάνουν μέρος. Οι Κωστόπουλος Νίκος (SALOMON HELLAS)και Δήμου Χρήστος (BNCYCLING)ήρθαν πρώτοι στην κατηγορία τους ενώ στις γυναίκες την πρωτιά κατέκτησε η Πουλίδου Φιλίππα (ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ). Στη συνέχεια σειρά είχε ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας όπου 154 ποδηλάτες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης. Τα μονοπάτια και τα περάσματα από διάφορα σημεία του ποταμού και του βουνού, οι εναλλαγές στο τοπίο και στις υψομετρικές καθώς και η διαδρομή μέσα από το χωριό της Δάφνης με τον κόσμο να συμμετέχει και να χειροκροτεί σημειώνονται στα συν της διοργάνωσης. Την κατά γενική ομολογία  πολύ ενδιαφέρουσα και με καλή χάραξη διαδρομή επισκίασαν τα προβλήματα που υπήρξαν στη σήμανση. Οι Καλογερόπουλος Γρηγόρης (CYCLE RIDE)και Σπαγκούρος Αλκιβιάδης (BNCYCLING)  πρωταγωνίστησαν σε Α1 και Α2 αντίστοιχα ενώ οι Παπανικολάου Κων/νος (BNCYCLING) και Φιλιππίδης Γιώργος (Protypo Gym Rafina) κατέκτησαν την πρώτη θέση σε Α3 και Α4.  Μία η συμμετοχή στις γυναίκες με την Φωτεινοπούλου Χριστίνα ενώ αρκετοί ήταν οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία FUN με τον Κοκκίνη Κοσμά (DYNOCYCLES) να επικρατεί.
Αναλυτικά αποτελέσματα για το ορεινό τρέξιμο: http://www.bncycling.com/wp-content/uploads/2011/06/RESULTS-RUN.xls
Αναλυτικά αποτελέσματα για το ορεινή ποδηλασία: http://www.bncycling.com/wp-content/uploads/2011/06/RESULTS-BIKE.xls
Σημείωση:  Oι χρόνοι που αναφέρονται στα αποτελέσματα ισχύουν κανονικά για όσους από τους συμμετέχοντες στον αγώνα mtb έχασαν τη διαδρομή αφού όπως διαπιστώθηκε πέρασαν και από τα δύο check- point ενώ δεν επηρεάζουν την εξάδα του βάθρου.

Πηγή: www.bncycling.com