Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος θα τρέξει τον τελευταίο του αγώνα

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος θα τρέξει τον τελευταίο του αγώνα

Φεβρουάριος 26, 2013 - 10:19

Ο Φαούτζα Σίνγχ μπορεί να ζυγίζει μόλις 52 κιλά και τον Απρίλιο να κλείνει τα 102 χρόνια, όμως είναι ακμαιότατος, δραστήριος και πολύ γρήγορος. Δεν απέκτησε τυχαία το παρατσούκλι «ο σίφουνας με το τουρμπάνι», καθώς είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος ο οποίος ξεκίνησε την αθλητική «καριέρα» του μόλις στα 89 του χρόνια κι έκτοτε έχει συμμετάσχει σε οκτώ μαραθωνίους καταρρίπτοντας πολλά ηλικιακά ρεκόρ.

Ο Βρετανός ινδικής καταγωγής, Φαούτζα Σινγχ θεωρείται ο γηραιότερος πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο και τον τίτλο του πρόκειται να επιβεβαιώσει στον τελευταίο του αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Χόνγκ Κονγκ.

Το ατομικό του ρεκόρ είναι 5 ώρες 40 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα και το πέτυχε στο Λονδίνο σε ηλικία 92 ετών, ενώ πριν δύο χρόνια στον μαραθώνιο του Τορόντο έφτασε στο τέρμα σε 8 ώρες και 25 λεπτά.

Η αγάπη του για το τρέξιμο προέκυψε έπειτα από τον χαμό της συζύγου του και των παιδιών του. Κάποιος λοιπόν του πρότεινε να «ξεχαστεί» τρέχοντας. Οπερ και εγενέτο: ο 89χρονος τότε άρχισε να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς μαραθωνίους σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και φυσικά τραβώντας τα βλέμματα πολλών λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Οσο για τον τελευταίο αγώνα του, έπειτα από τον οποίο πρόκειται να αποσυρθεί, δήλωσε πως «στην ηλικία μου είναι αισθητός ο ανταγωνισμός και όλα γίνονται πιο δύσκολα. Για αυτό πιστεύω πως πρέπει να αποσυρθώ, αν και βρίσκομαι ακόμα σε καλή φόρμα». Αυτό ωστόσο που τον προβληματίζει είναι ότι «όταν σταματήσω φοβάμαι ότι κανείς δε θα με θυμάται. Εύχομαι να μη με ξεχάσουν».

Από το protothema.gr