Ο Έλληνας πιτσιρικάς που θέλει να κατακτήσει τη F1 (pics)

Ο Έλληνας πιτσιρικάς που θέλει να κατακτήσει τη F1 (pics)

Οκτώβριος 03, 2020 - 12:59

Ο 8χρονος Κρις Μαλακός είναι Έλληνας που ζει στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά του. Σε ηλικία μόλις 4 ετών έγινε οδηγός καρτ, με προσομοιωτή , ενώ στην ηλικία των 4μιση απέκτησε το δικό του πρώτο αγωνιστικό καρτ. Έτσι και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο σπορ. Αμέσως ανέδειξε το ταλέντο του και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ήδη από την πρώτη του φορά σε μονοθέσιο καρτ και χωρίς καθοδήγηση, οδήγησε στην πίστα, χωρίς φόβο  και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Ο πατέρας του , Ζήκος είναι δίπλα του κάθε στιγμή σε κάθε βήμα του και έχουν ως στόχο τη διάκριση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του , το 2017 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα στην Ιταλία , κατακτώντας τη δεύτερη θέση , όντας μάλιστα ο μικρότερος από τους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή του σε αγώνες δε σταμάτησε εκεί αφού κέρδισε τις εντυπώσεις και σε άλλους αγώνες στην Ιταλία, καθώς τίποτα δε στάθηκε εμπόδιο από μια πρωτιά στην πόλη Adria. Στον Παγκόσμιο τελικό του Easykart στην Siena της Ιταλίας κατέκτησε την τρίτη θέση στο Pre-Final και την δεύτερη θέση στο Final. 

Το 2019 συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rotax Max ως ο νεότερος της κατηγορίας, 7 ετών και τερμάτισε εντός της δεκάδας. Τέλος, τον Οκτώβριο του 2019 έλαβε συμμετοχή  ως Guest Starter στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της ADAC Kart , κατακτώντας την πρώτη θέση.