Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 146 μ. στην Ελεύθερη Κατάδυση θα επιχειρήσει στην Καλαμάτα ο Καστρινάκης!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 146 μ. στην Ελεύθερη Κατάδυση θα επιχειρήσει στην Καλαμάτα ο Καστρινάκης!

Οκτώβριος 31, 2015 - 15:37

Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ο άνθρωπος που μας σύστησε το άθλημα της Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα, όχι όμως αρχίζοντας από εμβρυακά βήματα, αλλά εκτοξεύοντας εξ αρχής την περιοχή μας ως κορυφαίο προορισμό, με τη διοργάνωση 2 παγκόσμιων πρωταθλημάτων της AIDA, το 2011 και το 2013, ενώ φέτος του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και του πανελλήνιου πρωταθλήματος. 

Και ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του …ρίζωσαν εδώ, χάρις στις ιδανικές καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες, δημιουργώντας μόνιμη έδρα της σχολής εκμάθησης και προπόνησης «Free Diving Club» που διατηρεί. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδανικός και για τον ίδιο που ως αθλητής εκμεταλλεύθηκε την ωριμότητα της εμπειρίας και της ηλικίας και σε συνδυασμό με την κατάλληλη προετοιμασία επέστρεψε δυναμικά με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα των εναλλασσόμενων βαρών, που τον έφερε στα 131 μ. βάθος. Κι αν σας φαίνεται αδύνατο ένας άνθρωπος με μια ανάσα να καταδυθεί σε αυτό το βάθος, το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ είναι στα 145 και είναι πολύ πιθανό την Κυριακή το πρωί να κατέβει στα 146 μ.! Αυτό θα επιχειρήσει ο Σταύρος Καστρινάκης αύριο στις 9 το πρωί, 1,5 μίλι νότια της Ναυαρίνου, στο ύψος του Ελίτ. 

Την προσπάθειά του μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν προσεγγίζοντας με δικά τους σκάφη, αλλά και μέσα στο νερό, κοντά στο σχοινί που θα καθοδηγήσει τον Έλληνα πρωταθλητή προς το μεγάλο στόχο (η κατάδυση θα γίνει με τη βοήθεια πρόσθετων βαρών, αλλά η ανάδυση αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις). Χθες το μεσημέρι στην έδρα του Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του προέδρου του, Χάρη Βγενή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος του Καστρινάκη. Ο ίδιος εμφανίστηκε αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του, είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για την επιτυχία, ενώ και οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι σύμμαχος. 

Όπως ο ίδιος τόνισε η προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ γίνεται για να σφραγίσει μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστικά χρονιά και για να προβληθεί για μια ακόμη φορά η Καλαμάτα ως ιδανικός προορισμός τόσο για τους αθλητές υψηλού επιπέδου, όσο και για όσους θέλουν να γνωρίσουν την (αγωνιστική) ελεύθερη κατάδυση. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η Ομάδα Διασωστών Μεσσηνίας και το ξενοδοχείο Ελίτ. Ο κ. Βγενής ευχαρίστησε τον Σταύρο Καστρινάκη που βρίσκει πάντα τρόπους να βάζει την πόλη μας στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού, διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη από πλευράς Δήμου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και φυσικά είναι ευχή όλων μας από αύριο το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα εναλλασσόμενα βάρη να ανήκει στον Σταύρο Καστρινάκη και την Καλαμάτα… 

Πηγή: tharrosnews.gr