Κοντός vs Ψηλός

Κοντός vs Ψηλός

Ιούνιος 17, 2011 - 14:35

Σκοπός  του κοντού αθλητή είναι να “κλείσει” την απόσταση από τον ψηλότερο αντίπαλό του έτσι ώστε να του αφαίρεση το πλεονέκτημα της απόστασης. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να τον πιέσει και να τον αναγκάσει να οπισθοχωρεί, να αστοχεί και να ανταλλάξει πολλά χτυπήματα. Ταυτόχρονα ο κοντός αθλητής θα πρέπει διαρκώς να δουλεύει διαρκώς τη μέση του (αποφυγές και προσποιήσεις) έτσι ώστε να αποφεύγει τις κόντρες του αντιπάλου του.  Βασικό στοιχείο είναι η υπομονή μέχρι να βρει το άνοιγμα για τον κατάλληλο συνδυασμό.

Στόχος  είναι το κεφάλι, αλλά για φτάσει  στο στόχο του πρέπει να δημιουργήσει πρώτα ρήγμα χαμηλά (σώμα), έτσι ώστε να χαμηλώσουν οι άμυνες του αντιπάλου  του. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όμως να πέσει στα γόνατα του αντιπάλου  του, όποτε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Στην  περίπτωση που ο κοντός αθλητής  αναγκαστεί να οπισθοχωρήσει εξαιτίας της πίεσης του αντιπάλου του  είναι προτιμότερο, για να αποφεύγει τα χτυπήματα και να βρίσκεται σε θέση να αντεπιτεθεί, να κινείται λιγότερο προς τα πίσω και περισσότερο πλευρικά (δεξιά και αριστερά). Εάν κινείται μόνο προς τα πίσω απλά διευκολύνει το παιγνίδι του αντιπάλου του.

Ο συγχρονισμός (timing) και η ταχύτητα είναι τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας αθλητής του Kick Boxing και στην περίπτωση του «κοντός vs ψηλός» είναι τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται  ο κοντός αθλητής για να ανταπεξέλθει του ψηλότερου αντιπάλου του.