Κάνοντας parkour στη βομβαρδισμένη Γάζα (βίντεο)

Κάνοντας parkour στη βομβαρδισμένη Γάζα (βίντεο)

Μάρτιος 12, 2015 - 00:22

Ακολουθώντας τα χνάρια του μεγάλου street artist, Banksy που ταξίδεψε στη Λωρίδα της Γάζας δημιουργώντας μια νέα σειρά έργων τέχνης σε κατεστραμμένους τοίχους και χαλάσματα, μια ομάδα parkour αποφάσισε να δείξει στον κόσμο “έναν νέο προορισμό” μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο-μήνυμα.

«Ναι Banksy, έλα να ανακαλύψεις τη Γάζα. Το όνομα μου είναι Abdallah AlQassab. Σχεδόν το 50% από εμάς είναι άνεργοι και είμαστε διαθέσιμοι να σε ξεναγήσουμε.», λέει στο βίντεο ένα αγόρι, μέλος της ομάδας.

Τα παιδιά περπατούν, τρέχουν, κάνουν τούμπες πάνω και ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτήρια όπως και μπροστά από τα γκράφιτι που ζωγράφισε ο Banksy πριν λίγο καιρό.

Το βίντεο φέρει τον τίτλο «After Banksy: the parkour guide to Gaza» και δημοσιεύθηκε στον Guardian. Η ομάδα μοιράζεται τις φιλοδοξίες της και τα όνειρά της.

Το όλο εγχείρημα δεν έχει φυσικά να κάνει μόνο με το παρκούρ. Αυτή η ριψοκίνδυνη τέχνη λειτουργεί ως αφορμή για να μιλήσει η ομάδα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γάζα, όπως είναι οι άστεγοι, οι γείτονες «που παρακολουθούν», το κομμένο ρεύμα και το μη πόσιμο νερό. «Είναι όμως χαρά μας να το μοιραστούμε μαζί σας», λέει ο AlQassab.

«Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και ονειρευόμαστε πολύ», συμπληρώνει. Ωστόσο, το να δουν τον κόσμο θα παραμείνει ένα όνειρο αν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

«Αν και συμβαίνουν όλα αυτά στη Γάζα εμείς είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί και το πνεύμα μας είναι πολύ δυνατό. Οπότε ελάτε να ανακαλύψετε τη Γάζα μαζί μας και κάντε την τον προορισμό σας.»

Μετά από αυτά τα λόγια ακολουθεί η πιο δυνατή εικόνα από όλες: η ομάδα να κάνει παρκούρ με φόντο τις βόμβες που πέφτουν..

από το koutipandoras.gr

After Banksy: the parkour guide to Gaza | Guardian Docs