Ιωάννινα: Αγωνιώδης αναζήτηση για 30χρονο ορειβάτη - Έρευνα Και Διάσωση επί πληρωμή και μάλιστα προκαταβολική?

Ιωάννινα: Αγωνιώδης αναζήτηση για 30χρονο ορειβάτη - Έρευνα Και Διάσωση επί πληρωμή και μάλιστα προκαταβολική?

Ιανουάριος 31, 2013 - 11:02

Τριάντα χιλιάδες Ευρώ για το Super Puma…
Τόσο κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή!
Κάτι έχει αλλάξει στις Αεροδιακομιδές τώρα τελευταία. Το κράτος ζητάει πίσω τα χρήματα που ξοδεύει γι' αυτές. Δεν ήξερα ότι έχει αλλάξει κάτι και στην καθαρή Ερευνα και Διάσωση.

Το θέμα μας αφορά άμεσα - βασικά αφορά άμεσα και τον οποιοδήποτε ανυποψίαστο πολίτη (ακόμα και τον τουρίστα που θα επιλέξει τη χρεωκοπημένη μας χώρα) και που είναι πιθανό να βρεθεί κάποια στιγμή της ζωής του και χωρίς δική του υπαιτιότητα στην σχετική άμεση ανάγκη, τραυματισμένος σε δυσπρόσιτη περιοχή και με το φως της ημέρας να χάνεται σε λίγο - το πρώτο πχ που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι ένα ναυάγιο ή ένα αεροπορικό ατύχημα).

Άλλωστε τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ήδη νύχτα και το παλικάρι στην Τύμφη όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δεν έχει ακόμα βρεθεί. Διάβασα ότι έχει -15 βαθμούς το βράδυ εκεί... Μακάρι να δώσει ο Θεός και να γίνει ένα θαύμα...

Νομίζω ότι καλά είναι να διασαφηνιστεί δια της επισήμου οδού το όλο θέμα και αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση μεταξύ άλλων και μέσω των καναλιών της Αεραθλητικής μας Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).

Όποιος δεν έχει να πληρώσει - κάποια τεράστια ποσά - θα πεθαίνει αβοήθητος στα βουνά - ή οπουδήποτε αλλού- τώρα? Συγνώμη αλλά εκεί και με μισή ώρα καθυστέρηση πεθαίνεις. Δεν είναι λογικό, είναι απλά τραγικό.

Από το drflight.blogspot

 

Νέα ενημέρωση από το ethnos.gr

Νεκρός ο αγνοούμενος ορειβάτης στο Πάπιγκο

Νεκρός εντοπίστηκε ο ορειβάτης που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα στο Πάπιγκο.

Τη σορό του εντόπισε ιδιωτικό ελικόπτερο και ελβετοί διασώστες της Air Zermatt μέσα σε βαθιά χαράδρα όπου είχε πέσει.
Η προσπάθεια περισυλλογής της σορού από το ελικόπτερο και τους ελβετούς διασώστες, έγινε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.