"Χτυπώντας" το skatepark με αναπηρικό αμαξίδιο (vid)

"Χτυπώντας" το skatepark με αναπηρικό αμαξίδιο (vid)

Σεπτέμβριος 19, 2020 - 11:20

Ο Aaron Fotheringham, γνωστός με το ψευδώνυμο "wheelz" είναι ένας αθλητής extreme sport σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο ίδιος χρησιμοποιεί καποια κόλπα (tricks) προσαρμοσμένα από skateboarding και BMX και τα υιοθετεί στο στυλ του. Είναι αθλητής σε αναπηρικό αμαξίδιο και σε ηλικία των 8 ετών, επιχείρισε για πρώτη φορά  να κάνει αυτά τα κόλπα πάνω σε skatepark και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Είναι αρκετά τυχερός που χρησιμοποιεί το αναπηρικό αμαξίδιό του σε κάθε άλμα που κάνει και οπουδήποτε επιθυμεί. Συμβουλεύει όσους προσπαθούν να κάνουν αυτά τα κόλπα , να φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και κράνος, καθώς ο ίδιος είχε πολλούς τραυματισμούς.

Γεννήμενος στο  Las Vegas, της Nevada έχει υποβληθεί σε 21 χειρουργεία έως τώρα και έχει περάσει πολυ χρόνο στα νοσοκομεία, αλλά με πολλή μεγάλη θέληση και δύναμη έχει καταφέρει να τα ξεπεράσει και να συνεχίσει τα κόλπα του. Ο 28 χρονος αθλητής, είναι το πρώτο άτομο που έκανε επιτυχώς ένα backflip με αναπηρικό αμαξίδιο το 2008, κερδίζοντας το ρεκόρ Guiness . Ωστόσο η επιτυχία δε σταμάτησε εκεί, καθώς το Φεβρουάριο του 2011 στη Νέα Ζηλανδία, έκανε το πρώτο frontflip αναπηρικού αμαξιδίου  στον κόσμο.

Το κανάλι Great Big Story δημοσίευσε βίντεο ενός αθλητή σε αναπηρικό αμαξίδιο κάνοντας κόλπα σε skatepark. Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Wheelz in the Air: Hitting the Skatepark on a Wheelchair