Γύρος της ΠΥΛΑΙΑΣ 2013

Γύρος της ΠΥΛΑΙΑΣ 2013

Δεκέμβριος 09, 2013 - 21:45
Date: 
15/12/2013

Ο Σύλλογος Πολιτών Πυλαίας η ”ΠΥΛΗ”, διοργανώνει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στις 15/12/2013 ημέρα Κυριακή, με αφετηρία και τερματισμό τον  προαύλιο χώρο των  γραφείων του συλλόγου στην οδό Βουλγαροκτόνου 34,στην Πυλαία Θεσ/νίκης  μήκους 14.800 μ. και θετική υψομετρική 248 μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00 π. μ.

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι η ίδια με την περυσινή. Ξεκινά από την αυλή του συλλόγου κι αφού κινηθεί για 500 μ μέσα σε στενά σοκάκια περνά σε χωμάτινο μονοπάτι μπροστά από την αρχαία Πύλη-είσοδο στην πόλη της Θεσ/νίκης, και κινείται παράλληλα με το ρέμα(τάφρο)της Τούμπας και περνώντας κάτω από την γέφυρα της Π. Ηλία συνεχίζει σε χωμάτινο τερέν διασχίζοντας την Μ. Αλεξάνδρου  και φτάνει πριν το Αλλατίνη όπου στρίβουμε αριστερά σε στενή γέφυρα που μας οδηγεί στο λόφο απέναντι από το LIDL, που φτάνοντας στην κορυφή απολαμβάνουμε πανοραμική θέα της Πυλαίας και του Σέιχ-Σου. Στην συνέχεια περνώντας δίπλα από το ξενοδοχείο καρκινοπαθών φτάνουμε πάνω από το Μουσικό σχολείο και πηγαίνοντας δεξιά περνάμε πάνω από τα κοιμητήρια, Χ’’-νάκο συνεχίζουμε ευθεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της Εθνικής όπου μπαίνουμε σε άσφαλτο που μας οδηγεί στο Πουρνάρι, περνώντας μέσα από χωράφια και πανέμορφους κήπους. Περνάμε απέναντι μέσω της .Π. Λεωνίδα την Λ. Κέννεντυ και μπαίνουμε στο πανέμορφο και πυκνό δάσος του Ελαιώνα 3,5χλμ δάσους μας οδηγεί στην 17ης Νοέμβρη και κατηφορίζοντας την Σμύρνης φτάνουμε στο τέρμα, όπου μας περιμένει μουσική, χορός και πλούσιος γευστικός μπουφές! ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ GOOGLE-MAPS. καθώς και την πρόσβαση στην περιοχή των γραφείων μας.
Υγειονομική κάλυψη: Θα παρέχεται από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα πρώτα 5 χ.λ.μ. σε 45 λεπτά και τα 10 χλμ. σε 90 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή. Επίσης εφιστάται η προσοχή των δρομέων στις διασταυρώσεις, αν και θα υπάρχει ικανός αριθμός εθελοντών.

περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου:  http://www.pylh.org