Ετοιμο τα Χριστουγέννα θα είναι το Χ.Κ. Πηλίου

Ετοιμο τα Χριστουγέννα θα είναι το Χ.Κ. Πηλίου

Δεκέμβριος 10, 2012 - 13:20

Έτοιμο να δοθεί για χρήση τις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς σε μία εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησής του.

Ήδη, έχουν γίνει δοκιμές με επιτυχία, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελική λειτουργική δοκιμή των αναβατήρων με πλήρες φορτίο.

Όπως ανέφερε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας, οι εργασίες συντήρησης που αφορούν τους αναβατήρες και τις βοηθητικές τους εγκατστάσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 € και χρηματοδοτείται από πόρους της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της συντήρησης αυτής είναι η ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία των αναβατήρων κατά την χειμερινή περίοδο 2012-2013, τόνισε ο κ. Κοπάνας.

«Η ασφάλεια λοιπόν, και η αξιοπιστία αποτελούν τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται για φέτος η προσοχή, η σκέψη και η προσπάθειά μας. Για αυτό το λόγο έχει δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε να παρακολουθεί στενά και να επιβλέπει επιμελώς την εκτέλεση των εργασιών προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της ποιότητας των εργασιών και των υλικών, αλλά και της συλλογής όλων των προβλεπόμενων πιστοποιητικών».

Παράλληλα η Π.Ε. Μ. έχει συνεργασία με την ΕΒΕΤΑΜ που ελέγχει και πιστοποιεί την ασφαλή λειτουργία.

Συνοπτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο των καρεκλών, των ράουλων, των πυλώνων και των συστημάτων λειτουργίας και ασφαλείας, το γρασάρισμα, την αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων, τις δοκιμές των φρένων και των κινητήρων καθώς και την έκδοση πιστοποιητικού ασφαλούς λειτουργίας από πιστοποιημένο και εξειδικευμένο φορέα.

Πηγή: snowradio.blogspot