Ενημέρωση για το Χ.Κ. Πηλίου

Ενημέρωση για το Χ.Κ. Πηλίου

Δεκέμβριος 01, 2014 - 13:12

Έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες και λάτρης των χειμερινών σπορ, καιρού επιτρέποντος, είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεγάλης κλίμακας συντήρηση που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Στις σκέψεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι στην περιοχή του Χιονοδρομικού να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, που θα το κάνουν προσβάσιμο και την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να είναι βιώσιμο και να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πενταετής συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, η οποία ξεκίνησε από το καλοκαίρι και σχεδόν ολοκληρώνεται, με πλήρη επισκευή των αναβατήρων, αλλά και περιβαλλοντική άδεια για το Κέντρο.

Η ανάθεση της συντήρησης έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό και με πιστοποιημένη εταιρία, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ εκτός από τα λιφτ έγινε συντήρηση και στα μηχανήματα που διαθέτει το κέντρο, επισήμανε.

Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η πιστοποίηση θα δοθεί, αφού τελειώσει η συντήρηση και γίνει επιθεώρηση από την ΕΒΕΤΑΜ, ενώ τόνισε ότι έγινε εξομάλυνση των πιστών με ειδικά μηχανήματα, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και με λιγότερο χιόνι (των 60 εκ. που θεωρείται ασφαλές).

Αξιοποίηση και θερινού τουρισμού
Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου και την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως ανέφερε «μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, πρέπει να αξιοποιήσουμε και τους καλοκαιρινούς μήνες εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο χώρο αυτό, ώστε και βιώσιμος να είναι και εναλλακτική λύση για τον τουρίστα και τους καλοκαιρινούς μήνες».

Συγκεκριμένα, εξετάζονται ο περιπατητικός τουρισμός και δραστηριότητες όπως ιππασία και άλλες, αν μπορούν να λειτουργούν τα λιφτ, διότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα που κάνει κάποιος σκι και βλέπει τη θάλασσα. 

Πηγή: magnesianews.gr