Δρόμος το καλοκαίρι, πίστα για σκι το χειμώνα!

Δρόμος το καλοκαίρι, πίστα για σκι το χειμώνα!

Αύγουστος 24, 2012 - 13:24

To Oberalp Pass είναι ένας εντυπωσιακός στριφογυριστός δρόμος που βρίσκεται στην κεντρική Ελβετία, διάσημος ανά τον κόσμο για τις επικίνδυνες «κλειστές» στροφές του, που διαρκούν αρκετά χιλιόμετρα, ο οποίος φτάνει μέχρι την περιοχή  Graubünden Oberland.

 
Με βασικά χαρακτηριστικά το καταπράσινο τοπίο των Άλπεων αλλά και τις ατελείωτες «φουρκέτες» του δρόμου, κατά τους θερινούς μήνες, το Oberalp Pass είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ μοτοσικλετιστών, καθώς αποτελεί ούτε λίγο ούτε πολύ «Μέκκα» για τους λάτρεις της extreme και γρήγορης οδήγησης με μηχανή.
Από την άλλη πλευρά, κατά τη χειμερινή περίοδο, το Oberalp Pass κλείνει για τους οδηγούς και μετατρέπεται σε μια τεράστια πίστα του σκι για τους λάτρεις του χιονιού, με τελεφερίκ και σιδηρόδρομο να εξυπηρετούν όσους θέλουν να φτάσουν ώς την κορυφή.
Το μικρό χωριό που βρίσκεται στη βάση του βουνού εξυπηρετεί τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, οι περισσότεροι από τους οποίους φτάνουν ώς εδώ χειμώνα καλοκαίρι, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.
Πηγή: perierga.gr