Δολιανά Run στις 26 Ιουνίου

Δολιανά Run στις 26 Ιουνίου

Μάιος 14, 2022 - 14:20

6ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών. Παράλληλος Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων με πιστοποιημένη διαδρομή από την IAAF-AIMS-Association of International Marathon and Distance Races Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη των αγώνων εδώ

Πληροφορίες για τους Αγώνες

Ο αγώνας

 

  • ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 9:00 πμ. Γήπεδο Άνω Δολιανών.
  • Η διαδρομή του Ορεινού Ημιμαραθωνίου είναι 21,100 μέτρα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από χωμάτινο δρόμο, ενώ περιλαμβάνει και μονοπάτι. Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά μήκος της διαδρομής, ενώ στο χωμάτινο τμήμα της διαδρομής δείκτες από άσπρο χρώμα θα δείχνουν την πορεία. Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.
  • Κατηγορίες αθλητών:
    1. Άνδρες: Γενική, 18 – 40, 41 – 60, 61 ετών και άνω
    2. Γυναίκες: Γενική, 18 – 40, 41 και άνω
  • Υδροδοσία: Θα υπάρχουν 5 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή, το τελευταίο σημείο είναι κοινό για τον αγώνα 21,1 χλμ και αυτόν των 5 χλμ. Στα σημεία υδροδοσίας θα υπάρχει νερό ενώ στον 2 ο σταθμό υδροδοσίας θα διατίθονται επιπλέον του νερού, ισοτονικά ποτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σταθμοί υδροδοσίας είναι και ταυτόχρονα σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται.
  • Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο καταγραφής επίδοσης τις 4,5 ώρες (μέχρι τις 13.30 μμ).
  • Έπαθλα: Στον αγώνα των 21,1χλμ θα λάβουν κύπελλο και τιμητικό μετάλλιο οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στη γενική κατηγορία και τιμητικό κύπελλο σε όλες τις κατηγορίες

Συμμετοχές-Γραμματεία

 

  • Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες δρόμου. Προτείνουμε να μην συμμετέχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή είναι αυξημένης δυσκολίας και θα χρειαστούν περαιτέρω ικανότητες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στον αγώνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.
  • Γραμματεία: Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών του αγώνα, το Σάββατο 25/06/2022 από τις 18:00 έως 20:00 στην πλατεία του χωριού ενώ την Κυριακή 26/06/2022 στο γήπεδο του «Α.Σ. Νικηταρά» (σημείο εκκίνησης και τερματισμού) από τις 7:45 π.μ. έως 8:30 π.μ.
  • Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων: Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του γηπέδου (σημείο εκκίνησης – τερματισμού). Τα προσωπικά αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται σε καλά κλεισμένες τσάντες και δεν πρέπει να περιέχουν χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. Οι συμμετέχοντες δρομείς κατά τον τερματισμό θα μπορούν να κάνουν χρήση και των ντους. Στα αποδυτήρια θα υπάρχει ζεστό νερό, αφρόλουτρο και σαμπουάν.

Κανονισμοί Σ.Ε.Γ.Α.Σ - Πιστοποιητικό CΟVID-19

Κανονισμοί Σ.Ε.Γ.Α.Σ

  • με Δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Οι συμμετέχοντες αθλητές που ανήκουν σε σωματείο της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στη γραμματεία της διοργάνωσης πριν την τέλεση του αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ΤΣΙΠ, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και την κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με το νόμο 4479/2017.
  • χωρίς Δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία:
    1. Αποδεικτικό έγγραφο της ηλικίας τους
    2. Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους ή το Ατομικό Δελτίο Υγειάς Μαθητή «Α.Δ.Υ.Μ.» ή κάρτα υγείας αθλητή άλλου αθλήματος (τα πιστοποιητικά υγείας ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους).
  • χωρίς Δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Οι ενήλικοι ανεξάρτητοι δρομείς που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία:
    1. Αποδεικτικό έγγραφο της ηλικίας τους
    2. Υπεύθυνη δήλωση ότι: «έχουν εξεταστεί από ιατρό, είναι υγιείς και συμμετέχουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και ότι οι διοργανωτές δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ότι τους συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικής εξέτασης»
  • Τεχνικός Υπεύθυνος: Τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται ο κος Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πιστοποιητικό CΟVID-19

  • Όλοι συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες καταθέτουν στη γραμματεία το αντίστοιχο πιστοποιητικό για τον Covid-19, ανάλογα με την ηλικία τους και σύμφωνα με το αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  • Οι υπεύθυνοι της γραμματείας της διοργάνωσης θα ελέγχουν όλα τα παραπάνω και δεν θα επιτρέπουν σε κανένα συμμετέχοντα να συμμετέχει, που δεν προσκομίζει τα παραπάνω.

Ασφάλεια Δρομέων

  • Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνηση τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθεια τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν ώστε να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, όποιοι αντιληφθούν το περιστατικό θα πρέπει να ειδοποιήσουν άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και τους Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή. Στο χώρο του τερματισμού η διοργάνωση θα καλύπτεται από φυσιοθεραπευτή για τις ανάγκες αποκατάστασης των δρομέων.

Γενικές διατάξεις

  1. Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.
  2. Οι δρομείς που δεν θα περάσουν μέσα από την αψίδα του τερματισμού, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.
  3. Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
  4. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2022.
  5. Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς 2022.