Το CU στο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη!

Το CU στο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη!

Σεπτέμβριος 19, 2013 - 09:07

Στις 14 Σεπτεμβρίου  το CU βρέθηκε στο Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη και βράβευσε τον αθλητή που «έβγαλε φτερά». Η καλύτερη φυσική πίστα για freerunning  στον κόσμο, φιλοξένησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους καλύτερους  freerunners παγκοσμίως, σε ένα μοναδικό θέαμα που αναδεικνύει την παράτολμη «τέχνη της φυγής».

Το CU ενθάρρυνε τους 18 κορυφαίους αθλητές να δώσουν τον πιο… Restart εαυτό τους και ο Αμερικανός αθλητής Cory DeMeyers τα κατάφερε καλύτερα απ όλους, κερδίζοντας την πρώτη θέση, ενώ λίγο πριν τη μεγάλη νίκη του ανέφερε πως «Restart είναι για μένα η ευκαιρία να ξαναγυρίσω στη Σαντορίνη και να διαγωνιστώ με τα “μεγάλα” αγόρια».

Οι χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν τον αγώνα από καλντερίμια, σκεπές και μπαλκόνια, αποθέωσαν και τους δύο Έλληνες αθλητές, Δημήτρη Κυρσανίδη και Daniel Mircea, που πέτυχαν να μπουν στην τελική οχτάδα, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στο όνειρό τους για την κορυφή. Ο Δημήτρης Κυρσανίδης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα «Restart για μένα σημαίνει μία νέα αρχή για την ζωή μου, το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα».

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε και ο Αμερικανός  Jesse La Flair, τρίτος στη γενική κατάταξη, που κέρδισε και το ειδικό βραβείο “Best Trick by CU award”. Ο Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Καρτοκινητής της Vodafone, μετά την απονομή του βραβείου δήλωσε ότι «Το freerunning περισσότερο ακόμη κι από άθλημα είναι τρόπος σκέψης. Φανταστείτε ότι και η κάθε μέρα στη ζωή μας είναι μια φυσική πίστα γεμάτη εμπόδια. Το CU στηρίζει όλους όσοι τα βλέπουν αλλιώς και φέρνουν τα πάνω κάτω, δείχνοντας νέους δρόμους. Και το καλύτερο κόλπο σήμερα, είναι ένα Restart».

Ολόκληρος ο αγώνας είναι διαθέσιμος on demand στο www.redbull.tv