Canyoning στο φαράγγι του Ερυμάνθιου Κάπρου

Canyoning στο φαράγγι του Ερυμάνθιου Κάπρου

Αύγουστος 17, 2011 - 13:58

 ...το "πάντα βρέχει" της Πελοποννήσου.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού βρεθήκαμε στα βάθη του ιστορικού δρυοδάσους Φολόης- Κάπελης εξερευνώντας το μαγικό φαράγγι του Ερυμάνθιου Κάπρου.

Με τη συμμετοχή και παρέα μιας ορεξάτης οικογένειας Βρετανών και ενός Έλληνα ορειβάτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαγγελματική κατάβαση στο φαράγγι αυτό.

Η διάρκεια της δραστηριότητας ήταν περίπου 6 ώρες με ένα σύντομο διάλειμμα για σνακ κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών με τις γιγάντιες κουφάλες που μαρτυράνε την ηλικία τους.

Διασχίζοντας το φαράγγι μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη......νερό!!!
Το βλέπαμε να ρέει αδιάκοπα, παγωμένο και να εμφανίζεται μέσα από υπόγειες πηγές και από τα τοιχώματα των βράχων σχηματίζοντας καταρράκτες. Μια μικρή όαση...

Η παρουσία και η ποσότητα του νερού ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή αφού δεν συνηθίζεται να κρατάνε τόσο νερό τα ρέματα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα περάσματα μέσα από σκοτεινά και στενά σπήλαια διακοσμημένα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ήταν εντυπωσιακά.

Στη μέση της διαδρομής συναντήσαμε ένα κοπάδι από αγριογούρουνα τα οποία μόλις μας είδαν σκαρφάλωσαν στις πλαγιές σαν αγριοκάτσικα και μας άφησαν να περάσουμε.

Οι ιριδίζουσες μπλε λιβελούλες, τα δεκάδες μικρά βατράχια και τα τραγούδια από διάφορα είδη πουλιών μας συντρόφευαν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.

Χωρίς να καταλάβουμε ότι περάσανε 6 ολόκληρες ώρες φτάσαμε στο σημείο όπου το ρέμα ενώνεται με τον Πηνειακό Λάδωνα, το τέλος της διαδρομής μας.

Την δραστηριότητα αυτή την συνιστάμε σε φυσιολάτρες και αναζητητές της περιπέτειας με καλές αντοχές καθώς είναι αρκετά απαιτητική. Χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και προσοχή στα δύσβατα σημεία. Σαν εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!!

Πηγή: Trekking Αρκαδίας

https://www.facebook.com/photo.php?pid=655750&id=100001015067087&fbid=226985167345317