Base jumps με θέα το απέραντο γαλάζιο

Base jumps με θέα το απέραντο γαλάζιο

Ιούνιος 26, 2012 - 13:02

Για τους περισσότερους η αναρρίχηση και μόνο στους απόκρημνους βράχους είναι μεγάλη περιπέτεια. Όχι, όμως, για όλους. Μια παρέα που λατρεύει τα ακραία συναισθήματα βουτάει στο κενό και προκαλεί ανατριχίλες.

Οι λάτρεις της περιπέτειας συναντιούνται κάθε χρόνο σε επικίνδυνα βράχια πάνω από θάλασσες και λίμνες της Βόρειας Ευρώπης και αναμετριούνται για το World Base Race, με έπαθλο... μια γερή δόση αδρεναλίνης.

Αυτή τη φορά το ραντεβού ήταν στη Νορβηγία και τη Σουηδία με στοίχημα την ελεύθερη πτώση (έπειτα από εκτόξευση!) από υψόμετρο 1300 μέτρων. Οι όροι συμμετοχής είναι πολύ απλοί αλλά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους καθώς μπορεί να κοστίσει ακόμη και την ζωή του αθλητή.

Η ιδέα για τον παράτολμο αγώνα ανήκει στον 48χρονο Γερμανό Πολ Φόρτουν ενώ η πρώτη αναμέτρηση έγινε το 2008. «Δείχνει πολύ επικίνδυνο αλλά να είστε σίγουροι ότι παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να περιορίσουμε το ρίσκο στο ελάχιστο. Αυτό που μας εξιτάρει είναι η γεύση του φόβου και η έλλειψη ελέγχου», λέει ο ίδιος και συνεχίζει να αναζητά τους καλύτερους βράχους για τις πτώσεις του...

Το πραγματικά απίστευτο είναι πως μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτών!

περισσότερα στο iefimerida.gr