Αττίλιο και... Χελμός οι μεγάλοι Νικητές στο DH Καλαβρύτων

Αττίλιο και... Χελμός οι μεγάλοι Νικητές στο DH Καλαβρύτων

Ιούλιος 20, 2012 - 12:35

Τι και αν έχουμε συνδυάσει τα Καλάβρυτα με το χειμώνα, το DH Καλαβρύτων, μέσα καλοκαιριού θα έχουμε να το θυμόμαστε ως έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς και όχι μόνο. Η διαδρομή ήταν όμορφη, ταχύτατη και ιδιαίτερα τεχνική, με αρκετά άλματα, πολλά burms, ενώ οι αναβάτες έπρεπε διαρκώς να προσαρμόζονται στην αλλαγή των γραμμών τους που ήταν αναγκαίο μιας και τα φρεναρίσματα άλλαζαν διαρκώς το μονοπάτι. Η ατμόσφαιρα ήταν, λόγω καλοκαιριού λίγο πιο χαλαρή, αν και δεν έλλειψε ο αγωνιστικός και φιλικός ανταγωνισμός. Το γέλιο ήταν άφθονο και οι παρέες κατά κύριο λόγο μεγάλες.

Μεγάλος νικητής στην elite ήταν ο Αττίλιο Παντολφίνι που οδήγησε απίστευτα γρήγορα στον μεγάλο τελικό κατεβάζοντας 18 (!!!) δευτερόλεπτα τον χρόνο του από τον προκριματικό. Δεύτερος ο εκπληκτικός Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο μετά την απουσία του στο Παννελήνιο πρωτάθλημα, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε (ερήμην) ο Βαγγέλης Πολυχρονόπουλος, οδηγώντας ταχύτατα χωρίς να τον πτοήσουν οι ατελείωτες πτώσεις στις προπονήσεις του τριημέρου που πέρασε. Τέταρτος έμεινε ο Μάρκος Μπουρνιάς, ο οποίος είχε τον ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν ο Γιάννης Κορφιάτης και ο Άρης Χατζηγεωργίου.

Τεράστια μάχη έγινε στην κατηγορία Junior. Μεγάλος νικητής ο Νίκος Βασιλακάκος, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Σταμάτης Μπαξεβάνος και Σωτήρης Παναγόπουλος. Χαρακτηριστικό του επιπέδου της κατηγορίας ήταν πως οι δυο πρώτοι αναβάτες κατέκτησαν την 5η και την 7η θέση της γενικής. Μια έκτακτη βράβευση έγινε για τον μόλις 12 χρονών Ερμή Θεοχαρόπουλο ο οποίος κατέβηκε ατσαλάκωτος το μονοπάτι σε χρόνο καλύτερο από πολλούς άλλους αθλητές. Κρατήστε το όνομα, θα το συναντάμε συχνά στο μέλλον...
Στην κατηγορία Masters (37+) τα πράγματα ήταν αρκετά πιο απλά. Την πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση πήρε ο πάντα αγέραστος Φώτης Σκαρής ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο κομισάριος της uci Δημήτρης Δρίμας που είχε την μόνη του πτώση, σε ένα ολόκληρο 3ήμερο, στον τελικό του αγώνα. Από εκεί και μετά την τρίτη θέση με ήρεμη και προσεκτική κατάβαση πήρε ο Κωνσταντίνος Βαρνακιώτης.
Η κατηγορία των απίστευτων hardtail-άδων ήταν φιλική υπόθεση.Την νίκη πήρε για ακόμα έναν αγώνα ο Νόελ Καματήρας (28η γενικής με hardtail !!!!!!) αφήνωντας πίσω του τον φίλο του Γιάννη Παρταφύλλα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φίλιππος Λαυρεντίρης.

Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και αξίζουν πολλά μπράβο στο διοργανωτή Γιάννη Μαρίνο και σε όλα τα παιδιά με τις πορτοκαλί μπλούζες που βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα, όπως επίσης και ενός πολύ ωραίου event στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, όπου δεκάδες κόσμου μαζεύτηκε για να απολαύσουν ποδηλάτες να κάνουν άλματα σε μία ράμπα ύψους σχεδόν δύο μέτρων. Την εντύπωση έκλεψε ο Νόντας Λογοθέτης που με ένα backflip σε πολύ χαμηλό φωτισμό έκανε τον κόσμο να αναφωνήσει.
Δυστυχώς σε κάποιους δεν άρεσε να βλέπει τον κόσμο να περνάει καλά και αποφάσησαν να λύξουν το event άρων άρων, φέρνοντας την αστυνομία!
Δυστυχώς για ακόμα έναν αγώνα δεν έλειψαν τα δυσάρεστα. Μετά την κλοπή ποδηλάτου στον Υμμητό, στα Καλάβρυτα εκλάπη και ένα πορτοφόλι αθλητή με αρκετά χρήματα μέσα. Ας γίνουνε λοιπόν όλοι μας λίγο πιο προσεκτικοί με τα πράγματα μας.

Πηγή: thebest.gr

Δείτε τα βίντεο του από την κάμερα του Άρη Χατζηγεωργίου

youtube://v/ryK7aaX7x7k

youtube://v/kMH2hGtRyYk