Άθλος Μαινάλου: Η καρδιά της ορεινής ποδηλασίας χτύπησε στη Βυτίνα (pics,vid)

Άθλος Μαινάλου: Η καρδιά της ορεινής ποδηλασίας χτύπησε στη Βυτίνα (pics,vid)

Οκτώβριος 24, 2016 - 10:26

Τριακόσιοι αθλητές έλαβαν συμμετοχή στην δεύτερη μέρα του Άθλου Μαινάλου στη Βυτίνα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.  Μία υπέροχη ηλιόλουστη  μέρα περίμενε αθλητές και επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί. Μεταξύ αυτών ήταν και Αρκάδες αθλητές,  ο Χάρης Καστραντάς ο Γιώργος Κουλολιάς και ο Μάχος Σωτηρόπουλος.

Ο Χάρης έτρεξε την μεγάλη διαδρομή και κατάφερε να τερματίσει 2ος καθώς έχασε τον δρόμο σε κάποιο σημείο στην Νυμφασία. Ο Γιώργος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην διαδρομή των 15 χιλιομέτρων,  και ο συναθλητής του από την Τρίπολη Μάχος Σωτηρόπουλος ο οποίος βγήκε 6oς.

Για έβδομη χρονιά η εταιρεία Μountain Sports, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας διοργάνωσαν ένα άψογο αθλητικό διήμερο το οποίο και αντάμειψε τους εκατοντάδες αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα περιπέτειας το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου στη ορεινή Αρκαδία.

Το Σάββατο στο ορεινό τρέξιμο (MTR) η διαδρομή ήταν 19 χιλιόμετρα και 680μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με μεγάλη ποικιλία στο τερέν.

Βεβαίως υπήρξε και η επιλογή των 10 χιλιομέτρων, μιας μικρότερης υψομετρικής διαφοράς διαδρομή ιδανική για νέους αθλητές. Να αναφέρουμε ότι αφετηρία και τερματισμός των αγωνισμάτων, του ορεινού τρεξίματος και της ορεινής ποδηλασίας ήταν η πλατεία της  Βυτίνας.

Οι διοργανωτές χάρισαν στους αθλητές μία αξέχαστη εμπειρία με μία καταπληκτική διαδρομή μέσα στα έλατα του Μαινάλου. Η μουσική αλλά και η ανεβασμένη διάθεση που είχαν όλοι, έδωσε ένα άλλο χρώμα σε αυτή τη αθλητική διοργάνωση, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τις υψηλές επιδώσεις των αθλητών αλλά και την διασκέδαση μικρών και μεγάλων.

Περιοχές της καταπράσινης Γορτυνίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας, καθώς ο Άθλος Μαινάλου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στα αθλητικά δρώμενα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ