Αποτελέσματα του Varkiza Long Distance Race 2012

Αποτελέσματα του Varkiza Long Distance Race 2012

Οκτώβριος 22, 2012 - 21:32

Το Σαββατοκύριακο (20-21 Οκτωβρίου) διοργανώθηκε στο Ναυτικό όμιλο Βάρκιζας το Windsurf Long Distance Race του 2012. Την πρώτη ημέρα αγώνων εκκίνηση πήραν 135 αθλητές.

Η χαμηλή ένταση του ανέμου δεν βοήθησε τους περισσότερους -πέραν της κατηγορίας Formula- μέσα στον κόλπο. Τα 17-22 κνοτς έξω από αυτόν όμως διευκόλυναν όλες τις κλάσεις και το συναγωνισμό.

Παρόλ’ αυτά, οι τρεις πρώτες θέσεις καταλήφθηκαν από αθλητές της Formula (1ος. Νίκος Σκαρλάτος, 2ος. Νίκος Καμπουρόπουλος και 3ος Χρήστος Φράϊ) με χρόνους περίπου στα 25’.

Την Κυριακή οι συμμετοχές ήταν αυξημένες (160) και το θέαμα τόσων αθλητών να συναγωνίζονται στα ελληνικά νερά ήταν πρωτοφανές! Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Frmula οι συμμετοχές ήταν δώδεκα και ήταν οι μόνοι που έμειναν σχετικά ικανοποιημένοι από τον καιρό και το βόρειο -στεριανό- άνεμο εντάσεως 18 κνοτς. Οι αλλαγές στις κατευθύνσεις του ανέμου έκαναν τον αγώνα απαιτητικό με αποτέλεσμα οι Φόρμουλες και τα raceboard να έχουν την τιμητική τους για ακόμη μία ημέρα.

Στην Overall αλλά και στην κατηγορία Formula πρώτος ήρθε ο Νικόλαος Σκαρλάτος, και δεύτερος ο γραφών Χρήστος Φράϊ. Στη Formula τρίτος ήρθε ο Τάσος Λουράντος της SPORTDAY! Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γιάννης Σιάκουλης από το NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το ευχάριστο κλίμα και η πληθώρα συμμετοχών άφησε άπαντες ικανοποιημένους παρά τις αλλαγές τις δυσκολίες του αγώνα λόγω καιρού. Ενώ, και η διοργάνωση ήταν άρτια με πολλά φουσκωτά σκάφη στο νερό για την κάλυψη του αγώνα.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα:

Overall:
1ος. Σκαρλάτος Νίκος
2ος. Φράι Χρήστος
3ος. Βαμβακάς Στέλιος

Κατηγορία Formula:
1ος. Σκαρλάτος Νίκος
2ος. Φράι Χρήστος
3ος. Λουράντος Τάσος

Κατηγορία Slalom:
1ος. Βλαχάκης Δημήτρης
2ος. Καμπάς Θησέας
3ος. Σταμπουλής Κωνσταντίνος

Κατηγορία FreeRide:
1ος. Σκουμής Ηλίας
2ος. Αναγνωστίδης Αλέξανδρος
3ος. Καφετζιδάκης Ανέστης

Κατηγορία Raceboard:
1ος. Πετρογιάννης Τζώρτζης
2ος. Μανιατάκης Δημήτριος
3ος. Παπαλεονάρδος Δημοσθένης

Κατηγορία Γυναικών:
1η. Σκαρλάτου Αγγελική
2η. Παπαλαμπρίδη Στεφανία
3η. Κατρακαζά Σεβίνα

Κατηγορία U21:
1ος. Βαμβακάς Στέλιος
2ος. Καραπέτης Χρήστος
3ος. Ζιντζόβας Ιάσωνας 

sport-fm.gr

youtube://v/obmqbu1t9eE