Απονομή Κυπέλλου Downhill 2015

Απονομή Κυπέλλου Downhill 2015

Φεβρουάριος 17, 2016 - 13:47
Date: 
17/02/2016

Όλα έτοιμα για την απονομή των Κυπελλούχων Downhill του 2015 και την πρεμιέρα της ταινίας “Lines We Ride”!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο πολυχώρος Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) φιλοξενεί τη βράβευση των πρωταγωνιστών του ελληνικού MTB downhill , το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ενώ σε επίσημη πρώτη θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας-αφιέρωμα στην ελληνική σκηνή,   “Lines We Ride”. 

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και η απονομή θα ξεκινήσει στις 21:30 με δυνατές μουσικές και εκφωνητές τον Φώτη Σκαρή και τον Τίμο Τσιντσίκλογλου, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα. Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της ταινίας της Δήμητρας Μπαμπαδήμα, “Lines We Ride” που θα κάνει την ίδια μέρα online πρεμιέρα στο RedBull.com! Πρόκειται για ένα super δυναμικό film για την ελληνική σκηνή downhill που μεταφέρει της καλύτερες downhill-άδικες εικόνες του 2015 με φοβερή δράση από τους έξι συναρπαστικούς αγώνες της σεζόν, αλλά και υπέροχα πλάνα με freeride από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς θα είναι οι κορυφαίοι αναβάτες του 2015 με πρώτους και καλύτερους τους έξι πρώτους της κατηγορίας Elite που καταλαμβάνουν και τις έξι πρώτες θέσεις της γενικής. Μεγάλος νικητής, ο Κώστας Ανδριώτης που κατέκτησε τέσσερις φοβερές νίκες και πήρε άξια τον τίτλο για πρώτη φορά, αφήνοντας πίσω τον περσινό θριαμβευτή, Γιάννη Ιωάννου που έκλεισε τη χρονιά με μια νίκη, δύο δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο αναβάτης έκπληξη της σεζόν, ο Γρήγορης Τσαλαφούτας, που με δύο δεύτερες θέσεις και σταθερούς τερματισμούς κατάφερε να ολοκληρώσει την πιο πετυχημένη του χρονιά στο χώρο. Την καλύτερη του χρονιά είχε και ο Ελισσαίος Γούβης από την Πάτρα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μόλις τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Χρήστο Δερβένη, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο σούπερ γρήγορος, αλλά και ο Μάρκος Μπουρνιάς.

Την τιμητική της θα έχει και η κατηγορία των Junior, με τους δύο φίλους Παναγιώτη Καλλιγέρη και Νικόλα Αρβανίτη να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση ενώ ανέλπιστα στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Άγγελος Κανελλόπουλος. Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του θα πανηγυρίσει ο Άρης Χατζηγεωργίου μετά από σκληρές μάχες με τον Βασίλη Τσιαντίκο και τον Δημήτρη Νησιώτη στην κατηγορία Master. Το ντεμπούτο του στο βάθρο θα κάνει και ο Αντώνης Αληφακιώτης στην κατηγορία Veteran μετά από μια συναρπαστική χρονιά και πέντε νίκες κόντρα στον δις κάτοχο του τίτλου, Φώτη Σκαρή. Πρώτος τίτλος και στις γυναίκες για την 20χρονη Αναστασία Κώττα που επικράτησε της μόνιμης πρωταγωνίστριας Ειρήνης Μαυράκη, σε μια χρονιά ξεχωριστή για το ελληνικό downhill καθώς βαθμολογήθηκαν για πρώτη φορά έξι γυναίκες. Μετά τη βράβευση και την προβολή της ταινίας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις μουσικές του DJ Rahaan από το Σικάγο. 

Πάρτε μια γεύση από το trailer της ταινίας “Lines We Ride