3ος Δρόμος του Τσίπουρου

3ος Δρόμος του Τσίπουρου

Νοέμβριος 25, 2013 - 17:31
Date: 
30/11/2013

Ο  ΓΑΣ Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Ροδοχωρίου "Οι Κομνηνοί", με την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, διοργανώνει  το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, αγώνα δρόμου 12.700 μέτρων με την ονομασία  «3ος Δρόμος του Τσίπουρου»...

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να έρθετε είτε  μέσω εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας στρίβοντας για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι, είτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Βέροιας-Σκύδρας στρίβοντας πάλι για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι. Η απόσταση είναι 110 χλμ και  ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε.

Περιγραφή διαδρομής:

Η εκκίνηση κι ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία του χωριού.  Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. Μετά από 150 μ από την εκκίνηση, φτάνουμε στην εκκλησία του χωριού και στρίβουμε αριστερά. Περνάμε τα τελευταία σπίτια και μπαίνουμε σε δενδροφυτεμένες καλλιέργειες που δίνουν την θέση τους σε πυκνό δάσος και μονοπάτι. Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δένδρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγίες του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 4,2ο  χλμ και στο 9,5ο χλμ περνάμε δύο ρέματα με τρεχούμενο νερό, (μπορείτε να πιείτε) εύκολης βατότητας. Στο 11,5ο  χλμ μπαίνουμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο και στη συνέχεια φτάνουμε στο χωριό και τερματίζουμε στην πλατεία.

Η διαδρομή θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ, περίπου στη μέση της διαδρομής. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες.  Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για όλους. Τα προηγούμενα χρόνια ο πρώτος (ο Γιάννης ο Κουρ, έκανε περίπου 54 λεπτά κι ο Σπύρος ο Κουπ, λιγότερο από 1 ώρα και 55 λεπτά! Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω SITE    http://rodochoritis.blogspot.com και http://komninoi.blogspot.gr καθώς  http://www.argatia.gr