31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών - Αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών - Αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Νοέμβριος 09, 2013 - 12:35

Την Κυριακή το πρωί της 10ης Νοεμβρίου οι δρόμοι αδειάζουν από αυτοκίνητα και γεμίζουν από δρομείς - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει του Μαραθωνίου και των αγώνων των 5 και 10χλμ.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου διοργανώνεται για 31η χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας και τα παράλληλα αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ. Κοινώς, αυτή την Κυριακή όλοι τρέχουμε...

Η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθώνιου αναμένεται και φέτος να είναι μεγάλη, καθώς συνολικά 233 άνδρες και γυναίκες αθλητές θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ πλήθος επωνύμων θα δώσουν το παρών. 

Ανάμεσα τους βρίσκονται σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της χώρας μας με τους περσινούς νικητές Μιχάλη Παρμάκη και Μάγδα Γαζέα να επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους.

Στους άνδρες ξεχωρίζει ακόμη η παρουσία του Κώστα Πούλιου, του Χριστόφορου Μερούση, αλλά και των Δημήτρη Θεοδωρακάκου και Γιώργου Καραβίδα, που μετράνε από δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες εκτός της Γαζέα έχουν δηλωθεί να τρέξουν, η Ντενίζ Δημάκη και η Δήμητρα Ιορδανίδου.

Διάσημοι Έλληνες θα τρέξουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών 2013

Δεκαπέντε διάσημοι Έλληνες, μετά από πρόσκληση της WIND, επίσημου χορηγού του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και ονομαστικού χορηγού των αγώνων 5 και 10 χλμ. θα είναι πρεσβευτές της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑΣ» και θα τρέξουν με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team στη μεγάλη διοργάνωση της 10ης Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για τους Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσούνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης  Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη καθώς και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ στο Σύδνεϋ, Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη και Κλέλια Πανταζή.

Με την ενεργό συμμετοχή τους στην WIND Running Team θα στηρίξουν το έργο της «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία καθώς και της «ΦΛΟΓΑ» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς για κάθε «πρεσβευτή», η WIND θα προσφέρει στα ιδρύματα το ποσό των 1.000 ευρώ. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των πρεσβευτών, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, κ. Γιώργος Τσαπρούνης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που η WIND ξεκίνησε τη χορηγία του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, θέλησε στον πυρήνα αυτής της χορηγίας να βάλει την κοινωνική προσφορά, ώστε αυτός ο αγώνας να είναι πραγματικά Για Όλους. Ευχαριστούμε θερμά τους πρεσβευτές που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας να τρέξουν με τα χρώματα της WIND Running Team για να στηρίξουν τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στην εκκίνηση για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης».  
 
Η Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Ηρώ Κόβα από την πλευρά της ευχαρίστησε την WIND για τη στήριξή της για δεύτερη χρονιά: «Σας ευχαριστώ θερμά. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα συμβόλαιο ζωής μαζί. Ευχαριστούμε πολύ τους πρεσβευτές μας και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Όλη αυτή η ενέργεια του Μαραθώνιου μας δίνει πολύ δύναμη και βοηθάει τα παιδάκια μας. Έχουμε 1500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, 200 εργαζομένους επιστημονικά εκπαιδευμένους και έχουμε ανάγκη κάθε έναν από εσάς».


 
Η Πρόεδρος της «ΦΛΟΓΑ» κ. Μαρία Τρυφωνίδου παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα την WIND. Εκτός από την οικονομική υποστήριξη που έχουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Η ΦΛΟΓΑ ασχολείται με το παιδί με καρκίνο και τις ανάγκες του και η αρωγή που μας προσφέρετε είναι πολύτιμη».

Η Εύη Φραγκάκη που συμμετέχει για 2η χρονιά στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την WIND Running Team τόνισε: «Ήταν εκπληκτική αυτή η γιορτή που ζήσαμε πέρυσι και κυρίως από την στιγμή που τρέχαμε στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που εγώ λατρεύω και χαίρομαι να τα βλέπω χαμογελαστά».

Η Μαρία Μπεκατώρου που συμμετέχει για πρώτη φορά στο μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Αθήνας, ανέφερε: «έχω να τρέξω πάρα πολλά χρόνια, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που θα το κάνω για τα παιδιά και θα βοηθήσω στην ενίσχυση των δύο αυτών πολύ σημαντικών συλλόγων».

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σημείωσε: «Επίσημα τρέχω για πρώτη φορά με την WIND Running Team. Αυτός θα είναι ο 5ος μαραθώνιος που κάνω και πιστεύω ότι θα είναι ο πιο δύσκολος. Στον αγώνα αυτό μετά τα 20 χιλιόμετρα είσαι μόνος σου και χρειάζεσαι μια βοήθεια. Βλέποντας αυτές τις μικρές φατσούλες είμαι σίγουρος ότι θα τερματίσω. Κάθε μου σκέψη θα είναι εδώ».
 
Η Νικολέτα Ράλλη που συμμετέχει για 3η χρονιά στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την WIND Running Team είπε: «Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση που βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα κι όχι μόνο μια φορά το χρόνο. Αυτά τα παιδιά κάνουν το δικό τους Μαραθώνιο και πρέπει να τα στηρίζουμε».
 
Για δεύτερη χρονιά με την WIND Running Team στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετέχει η Ναταλία Δραγούμη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξανατρέξω για να προσφέρω στο έργο που κάνουν η ΕΛΕΠΑΠ και η ΦΛΟΓΑ για τα παιδιά».

«Χαίρομαι πολύ που θα συμμετέχω για 2η χρονιά στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στα 5χλμ. με την WIND Running Team, για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Χαίρομαι με την προσπάθειά μας θα στηρίξουμε την ΕΛΕΠΑΠ και την ΦΛΟΓΑ», σημείωσε από την πλευρά της η Εύα Αντωνοπούλου.

Εκ μέρους των Ολυμπιονικών, η Ειρήνη Αϊδινή δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να τιμήσουμε τα παιδιά. Δεν είμαστε προπονημένες για αγώνα δρόμου αλλά σε αυτή τη διοργάνωση μετράει η συμμετοχή και όχι η διάκριση». 

Η Σία Κοσιώνη θα βρίσκεται επίσης την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην αφετηρία των 5χλμ., τρέχοντας για πρώτη φορά με τα χρώματα της WIND Running Team: «Μαραθώνιος σημαίνει δύναμη, αντοχή, υπέρβαση. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω με τη συμμετοχή μου φέτος στον Κλασσικό Μαραθώνιο και χαίρομαι πάρα πολύ που μαζί με την WIND θα στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που φροντίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η ΦΛΟΓΑ».

Η Μαρία Κουσουνή εκπροσωπώντας την Εθνική Λυρική Σκηνή θα τρέξει επίσης για 1η φορά στα 5χλμ. με την WIND Running Team: «Χάρηκα πάρα πολύ για την πρόταση της WIND να συμμετέχω στον Κλασσικό Μαραθώνιο. Πιστεύω στην κοινωνική στήριξη και θαυμάζω πάρα πολύ τους ανθρώπους που είναι δίπλα σε άλλους ανθρώπους και τους βοηθούν με οποιονδήποτε κοινωνικό, ιατρικό, ψυχικό τρόπο».

«Όταν μου έγινε η πρόταση για την συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο της  Αθήνας με τη WIND Running Team, εντάθηκα στην ομάδα αμέσως και μάλιστα στα 10 χιλιόμετρα. Γνωρίζοντας ότι φέτος τα χρήματα μοιράζονται σε 2 σωματεία, την ΕΛΕΠΑΠ και τη ΦΛΟΓΑ θα κάνω αυτήν την προσπάθεια γιατί πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί  και να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο εαυτό μας στην επίτευξη αυτού του μεγάλου σκοπού», τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Συνολικά τα μέλη της WIND Running Team  μαζί με τους 15 πρεσβευτές της ομάδας ξεπερνούν τους 1500 δρομείς και αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει λάβει ποτέ μέρος στους αγώνες του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. 
               
Πληροφορίες για τη διαδρομή του μαραθωνίου

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δίνεται στις 09.00 π.μ. από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Τα πρώτα 200 μέτρα είναι κατηφορικά και οδηγούν στην έξοδο από την εγκατάσταση της Αφετηρίας. Τα πρώτα 4 χιλιόμετρα παρουσιάζουν μια ελαφρά κατηφορική κλίση. Οι δρομείς τρέχουν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος μέχρι το 4ο χλμ., οπότε και εισέρχονται αριστερά στην οδό Μαραθωνομάχων και την περιοχή του Τύμβου για τα επόμενα 2,2 χλμ. Η διαδρομή ακολουθεί σχεδόν κυκλική πορεία γύρω από το Μνημείο Πεσόντων (Τύμβος) στη Μάχη του Μαραθώνα.

Από το 6ο μέχρι το 10ο χλμ (Νέα Μάκρη) η διαδρομή είναι επίπεδη. Από το 11ο μέχρι το 17ο χλμ η διαδρομή έχει κατά τμήματα ανηφορική κλίση. Ακολουθεί μια κατηφόρα με απότομη κλίση μέχρι και πριν τη Διασταύρωση της Ραφήνας. Από τη διασταύρωση και μετά η διαδρομή γίνεται ανηφορική με πιο έντονο το τμήμα μέχρι το 20ο χλμ. Καθώς οι δρομείς διέρχονται από το Πικέρμι, λιγότερο και περισσότερο ανηφορικά τμήματα εναλλάσσονται μέχρι το 25ο χλμ, με πιο αξιοσημείωτη την παρατεταμένη ανηφόρα του 25ου χλμ. Το πέρασμα από την Παλλήνη (27ο-28ο χλμ) είναι επίσης ανηφορικό. Από την περιοχή του Γέρακα ξεκινά το τελευταίο και πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, ο ανισόπεδος κόμβος Σταυρού (30ο-31ο χλμ). Την έντονη και παρατεταμένη αυτή ανηφόρα ακολουθεί μια απότομη κατηφόρα που φτάνει μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Οι δρομείς τρέχουν επί της Λεωφόρου Μεσογείων περνώντας από τις περιοχές Χαλανδρίου και Χολαργού, όπου εναλλάσσονται επίπεδα και κατηφορικά τμήματα μέχρι τον τερματισμό. Πιο χαρακτηριστική κατηφόρα είναι εκείνη που ξεκινά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και καταλήγει στον κόμβο Κατεχάκη (37,5 χλμ), όπου οι δρομείς διέρχονται κάτω από τη γέφυρα. Αμέσως μετά το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, οι δρομείς συνεχίζουν αριστερά επί της λεωφόρου Μιχαλακοπούλου μέχρι το φανάρι της διασταύρωσης Μιχαλακοπούλου & Φειδιππίδου. Κατόπιν ακολουθούν την οδό Φειδιππίδου δεξιά μέχρι τον Κόμβο Κηφισίας & Αλεξάνδρας. Το 39ο χλμ βρίσκεται ακριβώς στη γωνία, καθώς οι δρομείς κατηφορίζουν αριστερά τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Οι δρομείς περνούν διαδοχικά μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία, το Μέγαρο Μουσικής και το Πάρκο Ελευθερίας (40ο χλμ), όπου βρίσκεται και ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού για τους δρομείς. Στο ύψος του Ξενοδοχείου HILTON, οι δρομείς κατευθύνονται δεξιά προς το Σύνταγμα ακολουθώντας πάντα τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας και περνώντας μπροστά από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το Πολεμικό Μουσείο. Στο τελευταίο κομμάτι της Μαραθώνιας Διαδρομής οι δρομείς κατευθύνονται αριστερά στην οδό Ηρώδου Αττικού (41,2 χλμ) περνώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο. Στο ύψος του αγάλματος του Δισκοβόλου οι δρομείς αντικρίζουν το Παναθηναϊκό Στάδιο. Απομένουν λίγα μόνο μέτρα στον προαύλιο χώρο του Σταδίου μέχρι να εισέλθουν στο Στάδιο και να διανύσουν εντός του τα τελευταία 170 μέτρα πάνω στον ελαστικό τάπητα (ταρτάν).

Πληροφορίες για τη διαδρομή των 10 χλμ. 

Παράλληλα με το Μαραθώνιο Δρόμο διεξάγεται και ανοικτός Αγώνας Δρόμου 10χλμ, ο οποίος ξεκινάει και τερματίζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ ξεκίνησε το 1998. Η διαδρομή που περιγράφεται παρακάτω καθιερώθηκε το 2004. Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει μετρηθεί από επίσημο διεθνή μετρητή (Grade A) των IAAF & AIMS.

Το νέο σημείο εκκίνησης βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του γυμναστηρίου «Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων προς Πειραιά. Η διαδρομή παραμένει η ίδια με τη διαφορά ότι στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton οι δρομείς θα αλλάξουν όδευση και από το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας θα περάσουν στο δεξί. Ο αγώνας ξεκινάει με κατεύθυνση αντίθετη της διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου για 5χλμ (με κατεύθυνση προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης) και στην συνέχεια επιστροφή και τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πάνω στην Κλασική Μαραθώνια Διαδρομή. Το πρώτο μισό της διαδρομής είναι σχετικά ανηφορικό με ενδιάμεσα επίπεδα μέρη. Διασχίζει έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Περνάει μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη, το ξενοδοχείο HILTON και το γυάλινο Άγαλμα του Δρομέα, το πάρκο Ελευθερίας, το Μέγαρο Μουσικής και την Αμερικανική Πρεσβεία. Στο ύψος του Πύργου Αθηνών η διαδρομή ακολουθεί τη Λεωφόρο Μεσογείων και μετά ένα μικρό κομμάτι της οδού Μιχαλακοπούλου. Από τη Σχολή της Αστυνομίας μέχρι το σημείο αναστροφής, η διαδρομή γίνεται ανηφορική.

Αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής. Στο ύψος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» γίνεται η αναστροφή μέσω της λεωφόρου Μεσογείων. Το υπόλοιπο της διαδρομής θεωρείται αρκετά εύκολο, με κατάληξη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το αργότερο 15 λεπτά (09:00) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4’ η μία από την άλλη. Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

Πληροφορίες για τη διαδρομή των 5 χλμ.

Παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών διεξάγεται και ανοικτός λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
Σημείο εκκίνησης & Διαδρομή: Το νέο σημείο εκκίνησης θα είναι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ και στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων προς Κηφισιά. Η όδευση της νέας διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ – δεξιά Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (προς Σύνταγμα) – αριστερά Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας (στο ύψος της Βουλής και στο ρεύμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από Συγγρού προς Σύνταγμα) – αριστερά Αθανασίου Διάκου (στο ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Λ. Βασ. Αμαλίας – αριστερά Αρδηττού (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) – δεξιά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά) – είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου.

Blocks Εκκίνησης: Το αργότερο 15 λεπτά (08:15) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι δρομείς θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε τρία (3) blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση 4’ η μία από την άλλη. Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time). Σημειώνεται ότι για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο

Για την διευκόλυνση των 30.000 και πλέον δρομέων και της Οργανωτικής Επιτροπής η Ελληνική Αστυνομία θα θέσει σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα (παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία) κατά το διήμερο των αγώνων και της προετοιμασίας τους.  

Σάββατο 9.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης στις παρακάτω οδούς :

Ηρώδου του Αττικού από 12.00΄ και Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου προς Χίλτον  από Βουλιαγμένης έως Ερατοσθένους   από 17.00΄.

Κυριακή  10.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης τμηματικά κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής ως εξής :

Α. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου μέχρι την Αγία Μαρίνα για το χρονικό διάστημα από 07.00 έως 11.50. Στον τομέα αυτό συμπεριλαμβάνεται και η οδός Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).

Β.  Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από την Αγία Μαρίνα έως το Πικέρμι, οδός Βλεπύρου και Αγ. Χριστοφόρου για το χρονικό διάστημα από 08.00 έως 13.30.

Γ. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το Πικέρμι έως το Σταυρό (Λεωφ. Λαυρίου) για το χρονικό διάστημα από 08.30΄ έως 15.10΄.

Δ.  Και στα δύο ρεύματα  της Λεωφ. Μεσογείων και στο τμήμα από το Σταυρό (Λ. Λαυρίου) έως την Εθνική Άμυνα για το χρονικό διάστημα από 09.00΄ έως 17.05΄. Προσοχή στο λεωφορειόδρομο θα μπορούν να κινούνται μόνο τα οχήματα άμεσης-έκτακτης ανάγκης προς τα Νοσοκομεία.

Ε. Και τα δύο ρεύματα των οδών Λεωφ. Μεσογείων (στο τμήμα  από την Εθνική Άμυνα μέχρι τον Πύργο Αθηνών),  Φειδιππίδου (Λεωφ. Κηφισίας έως Μιχαλακοπούλου), Λεωφ. Βασ. Σοφίας (στο τμήμα από τον  κόμβο Λεωφ. Κηφισίας – Αλεξάνδρας μέχρι το Χίλτον) για το χρονικό διάστημα από 07.45΄ έως 17.30΄.                                                                               .
ΣΤ. Λεωφόρος Αμαλίας και στα 2 ρεύματα (από τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι αρχές Λεωφ. Συγγρού) από 05.00΄ έως 11.00΄ και Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα από Πανεπιστημίου μέχρι Λεωφ. Αλεξάνδρας για το χρονικό διάστημα από 07.30΄ έως 17.30΄.

Προσοχή στη διακοπή της όδευσης του Τραμ από το Σταθμό Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα  από ώρας 05.00 έως 17:30΄.