17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011

17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011

Μάρτιος 24, 2011 - 14:53

Η Ελλάδα  στο προσκήνιο

Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επιστρέφει δυναμικά, και υπόσχεται να χαρίσει και πάλι συναρπαστικές στιγμές με τα μεγάλα αστέρια του πεντάλ που για πέντε μέρες θα προσφέρουν μοναδικέ στιγμές ποδηλατικών συγκινήσεων.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού  των περιφερειών και των τοπικών φορέων, διοργανώνει και πάλι μετά από έξι χρόνια την κορωνίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ποδηλασίας δρόμου.

Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 χλμ.
Οι  προετοιμασίες για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι  διοργανωτές  φιλοδοξούν να προσφέρουν αγωνιστικό θέαμα υψηλού ανταγωνισμού  με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα η διοργάνωση στοχεύει να  προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, αναδεικνύοντας τα δεκάδες σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι επιλεγμένες διαδρομές.
Ιωάννινα, Αρχαία Δωδώνη, Πρέβεζα, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Ιτέα, Δελφοί, Μαραθώνας, Σούνιο-Ναός Ποσειδώνα είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία που με αφορμή το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός θα αναδειχθούν διεθνώς  στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου.

Στον 17ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2011 (Κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων), θα συμμετάσχουν  κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και μαζί με τους οι καλύτεροι Έλληνες ποδηλάτες.
Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επαγγελματικές ομάδες είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Χονγκ Κόνγκ και Ελλάδα.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρείς επαγγελματικές ομάδες. Την S.P Tableware την Worldofbike.gr και την  KTM -MURCIA
Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1968, με την ονομασία «Έπαθλο Αρχαιοτήτων», με εμπνευστή τον Νίκο Καψοκέφαλο και από τότε διοργανώνεται με περιόδους διακοπής έως σήμερα.
Με αρωγό  την Πολιτεία, η Ε.Ο.Π. προετοιμάζει μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και επιδιώκει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, αντάξιο της αίγλης και του κύρους, των μεγάλων ευρωπαϊκών γύρων.
 

Το πρόγραμμα του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας:

Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Προετοιμάσιες αγώνα, αφίξεις ομάδων, τεχνικό συνέδριο:στα Ιώαννινα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
1ο Ετάπ: Ιωάννινα-Δωδώνη-Πρέβεζα (140 χιλιόμετρα)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
2ο Ετάπ: Πρέβεζα-Μεσολόγγι (120 χιλιόμετρα)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
3ο Ετάπ: Μεσολόγγι-Δελφοί (150 χιλιόμετρα)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011
4ο Ετάπ: Δελφοί-Μαραθώνας (178 χιλιόμετρα)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011
5ο Ετάπ: Μαραθώνας -Λαύριο- Γλυφάδα (130 χιλιόμετρα)

 

 

από την ΕΟΠ.