Παραπληγικός αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη ύψους 250 μέτρων στο Χονγκ Κονγκ (vid)

Παραπληγικός αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη ύψους 250 μέτρων στο Χονγκ Κονγκ (vid)

Ιανουάριος 19, 2021 - 14:07

Η δύναμη της ψυχής ενός ανθρώπου είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει και τον κάνει να ξεπερνά τα όρια με τρανό παράδειγμα έναν παραπληγικό αθλητή με αναπηρικό αμαξίδιο που αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα θάρρους με την πράξη του αυτή.

Για σχεδόνδέκα ώρες προσπάθειας ο Λάι Τσι Γουάι κατάφερε τελικά να σκαρφαλώσει πάνω από 250 μέτρα ύψος στον ουρανοξύστη κάνοντας το με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για ασθενείς με κακώσεις στο νωτιαίο μυελό.

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τον 37χρονό παραπληγικό αθλητή με αναπηρικό αμαξίδιο να κάνει την μεγάλη προσπάθεια του για έναν τόσο ιερό σκοπό και στο τέλος να τα καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία.

Ο Λάι Τσι Γουάι κατάφερε με την προσπάθειά του να ανέβει στον ουρανοξύστη ina Tower των 300 μέτρων Ασιατικής μεγαλούπολης να συγκεντρώσει 670.639 δολάρια από δωρεές τα οποία και πρόσφερε για για ασθενείς με κακώσεις στο νωτιαίο μυελό.

Να επισημάνουμε ότι ο Λάι Τσι Γουάι έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά από ένα τροχαίο ατύχημα πριν από δέκα χρόνια. Πριν το ατύχημα αυτό είχε στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής στην Ασία στην αναρρίχηση και κάποια στιγμή είχε φθάσει στην όγδοη θέση παγκοσμίως.

Μετά το ατύχημα ο παραπληγικός αθλητής δεν εγκατέλειψε το άθλημά του προσαρμόζοντας το αναπηρικό αμαξίδιό του σ’ ένα σύστημα με τροχαλίες και χρησιμοποιώντας τη δύναμη των άνω άκρων του για να τραβά το βάρος του προς τα πάνω.

Χαρακτηριστικά ο Λάι Τσι Γουάι είπε:

«Όταν σκαρφαλώνω σε βουνό μπορώ να πιαστώ από πέτρες ή μικρές τρύπες, αλλά με τη γυάλινη πρόσοψη που είχα μπροστά μου μόνο από το σκοινί μπορούσα να κρατηθώ.

Πέρα από την απλή επιβίωση αναρωτήθηκα τι θα μου δώσει ώθηση στη ζωή. Έτσι άρχισα να κυνηγώ ξανά το όνειρό μου πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να σκαρφαλώσω σε βουνά, ακόμη και με αναπηρικό αμαξίδιο.

Κατά κάποιο τρόπο κατάφερα να ξεχάσω ότι είμαι παραπληγικός, μπορούσα να κάνω όνειρα και να τα υλοποιώ».

Hong Kong wheelchair climber Lai Chi-wai attempts to scale 320-meter skyscraper