Νέο ρεκόρ κάτω από τον πάγο από τον Ρώσο κολυμβητή Ιγκόρ Αζίκιν (vid)

Νέο ρεκόρ κάτω από τον πάγο από τον Ρώσο κολυμβητή Ιγκόρ Αζίκιν (vid)

Φεβρουάριος 03, 2021 - 14:11

Ένα σπάνιο, ξεχωριστό μεγάλο και φοβερό ρεκόρ πραγματοποίησε ο Ρώσος  Ιγκόρ Αζίκιν και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο είχε κάνει η συμπατριώτισσάς του Εκατερίνα Νεκράσοβα από τις 7 Ιανουαρίου στην ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο.

Ο Ιγκόρ Αζίκιν από την Ρωσία είναι 40 ετών και είναι προπονητής κολύμβσης στο επάγγελμα και κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη κατάδυση κάτω από τον πάγο, με μια ανάσα και χωρίς εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν ο  Ιγκόρ Αζίκιν κατάφερε να καλύψει μια απόσταση εκατό μέτρων με μια ανάσα κάτω από τα παγωμένα νερά στο Στσιόλκοβο στη Μόσχα, προτού αναδυθεί και πάλι πάνω από την επιφάνεια του πάγου.

Ο ίδιος ο 40χρονός Ρώσος κολυμβητής αμέσως μετά την κατάδυση του και το ρεκόρ είπε: «Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία. Επιπλέον, δεν είμαι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η συνηθισμένη μου φόρμα, η προετοιμασία δεν ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη γιατί μπορώ να το κάνω ούτως ή άλλως».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Ρωσικό βιβλίο με τα ρεκόρ έχει ήδη καταγράψει το επίτευγμα του Ιγκόρ Αζίκιν , ενώ ο παγκόσμιος θεσμός με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αναμένεται να το αναγνωρίσει.

Ρεκόρ κάτω από τον πάγο για Ρώσο κολυμβητή: Ελεύθερη κατάδυση 100 μέτρων με μία ανάσα