"Κατακτώντας" την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη μια νεαρή φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα (pics)

"Κατακτώντας" την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη μια νεαρή φοιτήτρια με κινητικά προβλήματα (pics)

Οκτώβριος 06, 2020 - 09:11

Ο Μάριος Γιαννάκου, είναι αθλητής υπεραποστάσεων. Εκπληρώνοντας το όνειρο της 22 χρονης Ελευθερίας ανέβηκαν μαζί στην κορυφή του  Ολύμπου. Με ειδικό τροποποιημένο εξοπλισμό , ο Μάριος κουβάλησε στην πλάτη του , τη νεαρή κοπέλα με τα κινητικά προβλήματα. Ο  ίδιος ανήρτησε στα social media τη Δευτέρα 5/10 τη φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου γράφοντας «9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή του Ολύμπου, της Ελλάδας, μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας». Τα χαμόγελά τους, και η Ελληνική σημαία να κυματίζει ήταν από τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα. Τα συναισθήματά τους ήταν απερίγραπτα. Ο  Έλληνας υπεραθλητής, μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για την μοναδική εμπειρία λέγοντας χαρακτηριστικά : «Όταν φτάσαμε στην κορυφή, αυτό που μού ζήτησε ήταν να δει τη θέα. Τη γύρισα 360 μοίρες για να δει την Ελλάδα από το πιο ψηλό σημείο της, περιμετρικά».

«Ανεβήκαμε αρκετά γρήγορα το πρώτο κομμάτι και μετά περάσαμε στο δύσκολο κομμάτι, που είναι πολύ τεχνικό και είναι αρκετά εκτεθειμένο και 9 η ώρα περίπου φτάσαμε πάνω στην κορυφή της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από το καταφύγιο στο οποίο κατασκηνώναμε τις τελευταίες δύο ημέρες, από τα 2.400μ. και φτάσαμε στα 2.918. Εγώ ήμουν περίπου δύο ημέρες πριν ώστε να τσεκάρω τη διαδρομή, η Ελευθερία ήρθε χθες», λέει ο Μάριος Γιαννάκου περιγράφοντας τη διαδρομή. Το πιο δύσκολο εγχείρημα ήταν , όταν πληροφορήθηκε το θάνατο ενός ορειβάτη στον Όλυμπο.  «Η ψυχολογία έπεσε, αλλά προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε όλο αυτό λίγο έξω από την Ελευθερία. Δεν την ενημερώσαμε, προσπαθήσαμε να το χειριστούμε εμείς».

Παρά την κούραση, δεν ξέχασε όλους όσοι βοήθησαν  να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο της Ελευθερίας. Συγκεκριμένα στην ομάδα που τους συνόδευσε, την Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, τη μονάδα βατραχανθρώπων, για την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την παρουσία του εκπαιδευτή Διονύση Πετρίδη, ο οποίος «βοήθησε τα μέγιστα να μην χάνω την ισορροπία μου», όπως τονίζει.

Ο Μάριος Γιαννάκου και η Ελευθερία Τόσιου έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αθλητής  αλλά και πως «όταν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα για τον συνάνθρωπό μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε από πολύ πιο απλά πράγματα, όπως το να μην παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας σε θέση για ανάπηρους».

Στην ερώτηση, αν ήταν ο σημερινός, ο καλύτερος αγώνας της ζωής του, απάντησε: «Δεν είναι απλώς ο καλύτερος, ο σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ως άνθρωπος γενικά. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα. Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».