Η Deutsche Welle έκανε ένα αφιέρωμα στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου

Η Deutsche Welle έκανε ένα αφιέρωμα στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου

Σεπτέμβριος 29, 2020 - 13:51

Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle δημιούργησε ένα αναλυτικό αφιέρωμα σχετικά με το εντυπωσιακό υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου. Συγκεκριμένα μέσω της εμπειρίας αυτοδυτών από την Γαλλία. Η συγκεκριμένη οικογένεια Γάλλων επέλεξε για αυτόν τον σκοπό την Ελλάδα φέτος. «Έχουμε βουτήξει παντού στον κόσμο, στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Εδώ όμως ζεις κάτι μοναδικό, βιώνεις την ιστορία χιλιάδων ετών!» δήλωσε στην κάμερα ένας εκ των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη εκδρομή. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο σημαντική είναι και η συμμετοχή του δημάρχου της Αλοννήσου. 

 

«Ξεκίνησα μαθήματα κατάδυσης λόγω του ναυαγίου και τελικά ο βυθός με κέρδισε για πάντα! Το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας αποτελεί έναν πόλος έλξης για κάθε λάτρη της κατάδυσης παγκοσμίως. Ως κάτοικος της Αλοννήσου λοιπόν, θεωρούσα αδιανόητο να έχω δίπλα μου ένα μοναδικό θησαυρό του κόσμου και να μην μπορώ να τον επισκεφτώ, ανά πάσα στιγμή. Κάθε κατάδυση είναι σαν να βουτάω για πρώτη φορά, καθώς ανακαλύπτω κάτι νέο», δήλωσε ο κ. Βαφίνης.

Η επιτυχημένη καθιερωμένη εκπομπή Euromaxx της Deutsche Welle έχει καταφέρει αυτές τις μέρες να αναδείξει στο κοινό της ,  το εντυπωσιακό ναυάγιο  των χιλιάδων αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στην Περιστέρα Αλοννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι επισκέπτες της Αλοννήσου μπορούν να απολαύσουν το εκπληκτικό αυτό θέαμα , χωρίς να βραχούν.

Δείτε το βίντεο στο  λινκ: https://www.dw.com/en/dive-in-history-underwater-tourism-as-a-future-trend/av-55057937