Ξεκινά το "The North Face Kalymnos Climbing Festival"

Ξεκινά το "The North Face Kalymnos Climbing Festival"

Οκτώβριος 11, 2014 - 19:28

Το βράδυ της Πέμπτης (9/10) ξεκινά και επίσημα η μεγάλη γιορτή της αναρρίχησης στην Κάλυμνο με την τελετή έναρξης του "The North Face Kalymnos Climbing Festival". (VIDEO)

α τρίτη χρονιά όλο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας της αναρρίχησης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη μαγευτική Κάλυμνο. Εκεί όπου το βράδυ της θα δοθεί η εκκίνηση στο 3ο "The North Face Kalymnos Climbing Festival".

Κορυφαίοι αναρριχητές απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης έχουν έρθει στο ακριτικό νησί όπου θρυλικά ονόματα του αθλήματος θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ.

Πέρα από τα σφουγγάρια της, η Κάλυμνος, είναι ένας γνωστός προορισμός για όλους τους λάτρεις του αθλήματος αφού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες έρχονται στο όμορφο νησί για να "δαμάσουν" τα περίπου 60 πεδία που υπάρχουν. Η γεωμορφολογία του νησιού είναι ιδανική και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες καθιστούν την Κάλυμνο ως έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Για αυτό το λόγο κορυφαία ονόματα του χώρου βρίσκονται στο νησί για να συμμετάσχουν στο "The North Face Kalymnos Climbing Festival".

Στην μεγάλη γιορτή της αναρρίχησης θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές και ζωντανοί θρύλοι της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου, όπως ο Άγγλος John Dunne, o Γάλλος Jean-Baptiste Tribout, ο Ιάπωνας Yuji Hirayama, οι Αυστριακοί Beat Kammerlander και Gerhard Hörhager, ο Ισπανός Patxi Arocena και ο Ιταλός Maurizio Zanolla, περισσότερο γνωστός ως «Manolo».

Όλοι τους θα πάρουν μέρος στον "Big Marathon" δίνοντας τη δική τους ξεχωριστή μάχη. Την ίδια ώρα οι περίπου 500 άλλοι αναρριχητές θα αγωνιστούν στο "Open Marathon", ενώ την Κυριακή θα έχουμε το "Deep Water Solo".

Η 3η έκδοση του "The North Face Kalymnos Climbing Festival" συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων και την "The North Face". Το Sport24.gr βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει τον παλμό του φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους και για το “Deep Water Solo” στο ξενοδοχείο Elena Village

19:30 Τελετή Έναρξης του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Elena Village

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

08:00 – 13:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους ( “OPEN” και “BIG” ) και για το “Deep Water Solo” στο ξενοδοχείο Elena Village

09:00 – 18:00 Πρώτη ημέρα των Μαραθώνιων “Οpen” και “Big”

21:30 Ομιλία – Παρουσίαση αναρριχητικών περιπετειών και εξερευνήσεων από αθλητές “θρύλους” της North Face στο ξενοδοχείο Elena Village

Σάββατο 11 Οκτωβρίου

09:00 – 17:00 Παρουσίαση των καλεσμένων «ζωντανών θρύλων» της αναρρίχησης

09:00 – 18:00 Δεύτερη ημέρα των Μαραθωνίων “Οpen” και “Big”

20:30 – 22:30 Ελληνικό Δείπνο

22:30 Απονομές Επάθλων

23:30 Beach Party στην παραλία του Μασουριού

Κυριακή 12 Οκτωβρίου

11:00 – 16:00 Deep Water Solo παρέα με τους αθλητές της North Face

Πάρτε μια γεύση από τη μαγευτική Κάλυμνο και το εξαιρετικό "The North Face Kalymnos Climbing Festival" μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

από το sport24

The North Face: Kalymnos Climbing Festival 2013 - Final Report