Wingboard: Κάνοντας σκι… στα σύννεφα!

Wingboard: Κάνοντας σκι… στα σύννεφα!

Ιανουάριος 10, 2016 - 12:06

Αν το wakeboard και το kite-surfing σας φαίνεται επίπονο για τα χέρια σας και το αλεξίπτωτο πλαγιάς κάπως επικίνδυνο, ετοιμαστείτε για την νέα μεγάλη πρόκληση, το Wingboard. Μέτα από το δεκάδες εναλλακτικές της γνωστής μας ιστιοσανίδας (σέρφινγκ), ως knee-board, wakeboard, kite-surfing, φαίνεται ότι οι λάτρεις της αδρεναλίνης τώρα θα έχουν έναν ακόμη τρόπο να αυξάνουν τα επίπεδα της στον οργανισμό τους, κάνοντας σκι στα σύννεφα!

Η ιδέα της WYP Aviation το 2014 σιγά σιγά εξελίχθηκε και μόλις τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές πραγματικές πτήσεις. Η αρχική ιδέα για να απελευθερώνεται το wingboard κατά τη διάρκεια της πτήσης σύντομα εγκαταλείφθηκε για λόγους ασφάλειας και επιλέχθηκε αντ αυτής, η «κλασσική» λύση του θαλάσσιου σκι όπου σκάφος και αθλητής ξεκινούν μαζί την διαδρομή. Ένα σκοινί που είναι δεμένο στην άτρακτο του αεροπλάνου τραβά από το αεροδρόμιο κιόλας τον «σέρφερ του αέρα» και απογειώνονται μαζί.

Η μελέτη που έκαναν οι σχεδιαστές τους και οι δοκιμές ήταν επισταμένες και με αυτόν τον τρόπο ανέπτυξαν πολλά μέτρα ασφαλείας ώστε να καταστήσουν αυτό το ριψοκίνδυνο μεν σπορ, σοβαρή εναλλακτική χωρίς τραγικές συνέπειες.

Όπως δηλώνει υπεύθυνος της WYP υπάρχει πρόβλεψη στον σχεδιασμό των φτερών στα οποία και πατά ο αναβάτης ώστε να απορροφούν σχεδόν το 50% της ασκούμενης πίεσης, με αποτέλεσμα να απαιτείται δύναμη μόνο 80 λίμπρες από τα χέρια του αθλητή σε ταχύτητες 100 μίλια/ώρα. Επίσης ο σύνδεσμος των σχοινιών σε σχήμα Y διατηρεί την ισορροπία των φτερών αποφεύγοντας έτσι την περιδίνηση, ενώ επιτρέπει παράλληλα στον αναβάτη να κάθεται σε όρθια στάση.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα μέσα ασφαλείας όπως η ύπαρξη αλεξίπτωτου, η αυτόματη απελευθέρωση της σύνδεσης μεταξύ αεροσκάφους και σανίδας και η άμεση απελευθέρωση της βάσης συγκράτησης των ποδιών του αναβάτη πάνω στο wingboard σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Αυτή την στιγμή η εταιρεία ολοκληρώνει την δεύτερη φάση του εγχειρήματος της με τις δοκιμαστικές πτήσεις του πρότυπου wingboard, το οποίο σε πρώτο στάδιο φιλοξενεί ένα dummy.

Οι κανονικές πτήσεις με την συμμετοχή ανθρώπου θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2016, αρχές του 2017 και με αυτές θα ολοκληρωθεί η τρίτη και τελευταία φάση, με επόμενο βήμα μετά από αυτό την κυκλοφορία του στην αγορά.

Από το iefimerida.gr

WingBoard Phase 1 Promotional Video