Βόλος: Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski στον Παγασητικό

Βόλος: Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski στον Παγασητικό

Ιούνιος 12, 2016 - 14:08
Date: 
13/06/2016

Ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενός από τα εντυπωσιακότερα θαλάσσια αθλήματα, του Jet Ski, στην πόλη του Βόλου. Αθλητές από Ρωσία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Νότιο Αμερική, Συρία, Ελλάδα, Κορσική, Ινδία, Φινλανδία επισκέπτονται την πόλη του Βόλου για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ανεπανάληπτο θέαμα.Ως προς το αγώνισμα, στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη καθώς η… περιπέτεια δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή, όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) αλλά πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα. Πρόκειται κυρίως για αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας και η φιλοσοφία των αγώνων είναι να καταφέρουν οι αθλητές να τερματίσουν καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες λόγω μηχανικών βλαβών και σωματικής κούρασης δεν τα καταφέρνουν να τερματίσουν! Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα μαγευτικά τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές της Μαγνησίας και θα πάρουν την καλύτερη γεύση από την φιλοξενία μας.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν εντός αλλά και εκτός του Παγασητικού κόλπου, με έδρα την ακτή των Αλυκών και ακραίο σημείο των αγώνων το νησί της Κυρά Παναγιάς.

Η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου στο σημείο του Ηρώου. Θα προηγηθεί η παρέλαση των αθλητών η οποία θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Αργοναυτών και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές, επίδειξη flyboard, χορευτικό πρόγραμμα από τμήματα σχολών χορού της πόλης και μουσικό πρόγραμμα από DJ, που θα κορυφωθεί με τις μουσικές επιλογές του διάσημου Βέλγου DJ Στεφάν Λοράν ο οποίος ως λάτρης του αθλήματος ακολουθεί τους αθλητές στους αγώνες τους.

Την παρέλαση των αθλητών θα συνοδεύσει το συγκρότημα κρουστών Caracatu και μαθήτριες της Σχολής Χορού Magic Steps. Στο γεφυράκι που συνδέει την παραλία με το «κορδόνι» θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους οι μαζορέτες της Σχολής Χορού Chorus Line της Βάσως Τηλιοπούλου και on stage θα παρουσιάσουν χορευτικά κομμάτια οι μαθητές της Σχολής Χορού Libre Dance της Νένας Τσιαμάγκα. Το χορευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομάδα GAK CREW που έλαβε το γ’ βραβείο στο βαλκανικό πρωτάθλημα Break Dance “Battle of the Year” σε χορογραφία των : Γιώργου Μερσίνη, Αλεξάντερ Τσάρα και Κωνσταντίνου Πανόπουλου. Το μουσικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον Σταύρο Μίκυ για να ολοκληρωθεί με τον φιλοξενούμενο Στεφάν Λοράν. Στο stage θα συνεχίσουν να χορεύουν αυτοσχεδιαστικά οι χορευτές των Σχολών.

από το ert.gr