Vienna Air King: Νικητής ο Brett Rheeder (video)

Vienna Air King: Νικητής ο Brett Rheeder (video)

Απρίλιος 12, 2013 - 19:26

Το Vienna Air King είναι ένα Silver Event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FMB, αλλά πάντα μοιάζει να είναι πολύ σημαντικότερος διαγωνισμός. Μαζί με πολλούς από τους καλύτερους dirt jumpers του κόσμου, απολαύσαμε και αρκετούς πολλά υποσχόμενους νέους αθλητές.

Ο Ρώσος rider Pavel Alekhin ξεχώρισε την πρώτη μέρα με flip triple bar, flip bar to whip και στο τέλος μ’ ένα flip double barspin to whip στο τέλος, που του χάρισαν το βραβείο Best Trick. Δυστυχώς ο Pavel είχε μια πτώση στη διάρκεια της εξάσκησης και τα τελευταία του runs δεν ήταν αντάξια των δυνατοτήτων, που είχε δείξει στους προκριματικούς πως έχει. Ο αγαπημένος του κοινού Martin Soderstorm, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει ένα clip με τις καλύτερες στιγμές του από το 2012, ήταν σίγουρα αυτός που όλοι περιμέναμε να δούμε και δεν μας απογοήτευσε. Τα runs του στη Βιέννη επιβεβαίωσαν πως είναι ένας από τους σοβαρότερους διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Ωστόσο η τύχη, γι’ ακόμη μια φορά, δεν ήταν μαζί του αφού είχε μια πτώση την ώρα που εκτελούσε ένα 360 double tailwhip.

Με τον Sam Pilgrim απόντα, ο Sam Reynolds ήταν αυτός που ανέλαβε αν εκπροσωπήσει την Αγγλία στις κλάσεις των καλύτερων αθλητών και έδειξε για ακόμη μια φορά τις ικανότητές του, κάνοντας αρκετά διαφορετικά flips και ένα τέλειο 720 στο τέλος. Δυστυχώς δεν είδαμε το χαρακτηριστικό του double backflip, ίσως είναι πολύ νωρίς μετά την σοβαρή πτώση που είχε πέρσι. Το παιδί θαύμα Thomas Genon, παρόλο που είχε ένα τραυματισμένο αστράγαλο, παρουσίασε για άλλη μια φορά το βαρύ πυροβολικό των trick του, συμπεριλαμβάνοντας ένα truck driver και αρκετά διαφορετικά flip.
Ο νικητής του φετινού Vienna Air King, χωρίς αμφιβολία, ήταν ο Καναδός Brett Rheeder. Έχει μάθει πολλά trick να τα εκτελεί και ανάποδα, όπως το ανάποδο backflip tailwhip και το ανάποδο 360 barspin to barspin. Αν προσθέσουμε και την άψογη γενικά εμφάνιση που έκανε δεν άφησε περιθώρια στους κριτές παρά να του δώσουν το βραβείο, την κάπα του Βασιλιά και το σκήπτρο, στην τελική απονομή των επάθλων.

Για άλλη μια φορά, οι οργανωτές έκαναν καταπληκτική δουλειά, προετοιμάζοντας έναν από τους καλύτερους dirt jump διαγωνισμούς στον κόσμο. Αλλά δεν ήταν μόνο η διοργάνωση κορυφαία, ήταν και οι αθλητές, με το επίπεδο του riding να παραμένει απίστευτα υψηλό, ακολουθώντας σίγουρα ανοδική πορεία από πέρσι. Φέτος είδαμε, όπως από την αρχή της χρονιάς, νέα trends, όπως να γίνονται trick και ανάποδα, flatspin και άλλες διαφοροποιήσεις των 360s. Δεν βλέπουμε την ώρα για τον επόμενο αγώνα της σεζόν.

Από το insidesports.gr

youtube://v/ELXzotdDqrs

youtube://v/V3MQqdWkOWw