Βενιζέλειος Ημιμαραθώνιος - Ηλιάκειος Δρόμος 2015

Βενιζέλειος Ημιμαραθώνιος - Ηλιάκειος Δρόμος 2015

Μάρτιος 11, 2015 - 00:06
Date: 
22/03/2015

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά τον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο καθώς και τον παράλληλο αγώνα 7,5 χλμ. με την επωνυμία "Ηλιάκειος Δρόμος. Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες και των δύο διαδρομών

(Από την ιστοσελίδα του Συλλόγου)

Hλιάκειος Δρόμος (7,5 χλμ)

Στοιχεία Διαδρομής:Αφετηρία στην Δημοτική Αγορά Χανίων, συνεχίζουμε Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Ακρωτηρίου, στο άγαλμα του Κώστα Ηλιάκη στρίβουμε αριστερά στην Προφήτη Ηλία, Χαλέπας, Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγουμε στην Δημοτική Αγορά.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 10:00

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, στον Κατσαμπά , στην προτομή του Σμηναγού Ηλιάκη, όπου θα είναι και η ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και στο σπίτι του Βενιζέλου και φυσικά στον τερματισμό στην Δημοτική Αγορά.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Οι συμμετέχοντες στον Ηλιάκειο Δρόμο θα προμηθευτούν από ένα chip χρονομέτρησης το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσουν στο παπούτσι τους. Το chip θα το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 . Στο 4ο χιλιόμετρο του Ηλιάκειου Δρόμου θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή του ενδιάμεσου χρόνου. Όποιος αθλητής δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου και τον τερματισμό, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα τελικά αποτελέσματα.

Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή. Μόνο ο αριθμός ή μόνο το chip δεν καταχωρεί αποτέλεσμα. Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους στην Γραμματεία στην Πλατεία της Αγοράς. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Μόνο οι αθλητές που (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα και (β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, ανακοινώνεται η τελική τους επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους και λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

Οδηγίες Συμμετοχής:

Όριο ηλικίας: στον Ηλιάκειο Δρόμο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 12 ετών και πάνω.

Μετάβαση στην αφετηρία: Με ιδιωτικό μέσο ή λεωφορείο. Παρακαλούμε να αποφευχθεί η περιοχή γύρω από την Αγορά για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός.

Χώροι προθέρμανσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Πλατεία της Αγοράς.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.

Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση: Οι αθλητές που πάνε για χρόνο θα τοποθετηθούν στις πρώτες σειρές κάτω από την αψίδα.

Εγγραφή: Η εγγραφή για την συμμετοχή στον Ηλιάκειο Δρόμο μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:

-Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 20/3/2015

-Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 20/3/2015

-Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται είτε από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00, είτε από την Γραμματεία την ημέρα του Αγώνα μαζί με την εγγραφή.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον Ηλιάκειο Δρόμο θα είναι δωρεάν για τους μαθητές ενώ οι ενήλικες που δεν είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων καθώς και όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους θα καταβάλλουν 5 ευρώ για το chip χρονομέτρησης αν επιθυμούν να χρονομετρηθούν .

Απονομές Επάθλων: Στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο, κύπελλο και αναμνηστικό δίπλωμα. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

Κατηγορίες Ανδρών: έως 34 ετών, 35-49 ετών, 50+

Κατηγορίες Γυναικών: έως 34 ετών, 35-49 ετών, 50+

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Θα υπάρξει ειδική κατηγορία απονομών για μαθητές γυμνασίων - λυκείων.

Συγκεκριμένα:

α) Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Γυμνασίου

β) Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Λυκείου

γ) Ομαδικό Κύπελλο Γυμνασίου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Γυμνασίου στη γενική κατάταξη

δ) Ομαδικό Κύπελλο Λυκείου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Λυκείου στη γενική κατάταξη

ε) Ομαδικό Κύπελλο Γυμνασίου για τους περισσότερους τερματίσαντες

στ) Ομαδικό κύπελλο Λυκείου για τους περισσότερους τερματίσαντες

Εκδήλωση λήξης Αγώνων: Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων και κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με την συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στοιχεία Διαδρομής: Αφετηρία από το Ηρώο στο Θέρισο, Περβόλια, Μουρνιές, Αναγνώστου Γογονή, Λεωφόρος Ηρακλείου, Νεάρχου, Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Δαγκλή, Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγουμε στην Δημοτική Αγορά.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 09:00

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν 6 σταθμοί εφοδιασμού με νερό στο φαράγγι του Θερίσου , στα Περβόλια, στις Μουρνιές, στη Γογονή, στα Δικαστήρια, στον Κατσαμπά και φυσικά στον τερματισμό στην Δημοτική Αγορά.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Οι συμμετέχοντες στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα προμηθευτούν από ένα chip χρονομέτρησης το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσουν στο παπούτσι τους. Το chip θα το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 . Στο 10ο χιλιόμετρο του Βενιζέλειου Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή του ενδιάμεσου χρόνου. Όποιος αθλητής δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου και τον τερματισμό, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα τελικά αποτελέσματα.

Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή. Μόνο ο αριθμός ή μόνο το chip δεν καταχωρεί αποτέλεσμα. Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους στη Γραμματεία στην Πλατεία της Αγοράς. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Μόνο οι αθλητές που (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα και (β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, ανακοινώνεται η τελική τους επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους και λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

Οδηγίες Συμμετοχής:

Όριο ηλικίας: στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 15 ετών και πάνω.

Μετάβαση στην αφετηρία: Με ιδιωτικό μέσο ή λεωφορείο. Η μεταφορά των αθλητών με λεωφορείο προσφέρεται δωρεάν. Το λεωφορείο θα παραλάβει αθλητές από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 07:15 την ημέρα του Αγώνα. Για όσους χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μέσο, παρακαλούμε η μετάβασή τους στον χώρο εκκίνησης να γίνει έγκαιρα για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός.

Χώροι προθέρμανσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Πλατεία στο Ηρώο.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Υπάρχει πρόβλεψη για παράδοση των προσωπικών αντικειμένων σε ειδικό βαν στο Θέρισο και παραλαβή τους από το ίδιο βαν στην Αγορά.

Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση: Οι αθλητές που πάνε για χρόνο θα τοποθετηθούν στις πρώτες σειρές κάτω από την αψίδα.

Εγγραφή: Η εγγραφή για την συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:

-Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 20/3/2015

-Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 20/3/2015

-Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται είτε από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00, είτε από τη Γραμματεία την ημέρα του Αγώνα μαζί με την εγγραφή.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα είναι 5 ευρώ για το chip χρονομέτρησης για όσους δεν είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων καθώς και όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους .

Απονομές Επάθλων: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν στον 4ο Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

Κατηγορίες Ανδρών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+

Κατηγορίες Γυναικών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δoθούν μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Εκδήλωση λήξης Αγώνων: Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων και κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με την συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.