Τρίτη νίκη στη σεζόν για τον Paul Bonhomme που σάρωσε στο Άσκοτ!

Τρίτη νίκη στη σεζόν για τον Paul Bonhomme που σάρωσε στο Άσκοτ!

Αύγουστος 19, 2015 - 15:40

ΆΣΚΟΤ, Ηνωμένο Βασίλειο – O Βρετανός Paul Bonhomme αναδείχθηκε νικητής του γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race που έλαβε χώρα στο φημισμένο ιππόδρομο του Άσκοτ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αυτή η νίκη, που ήρθε μετά από άριστες πτήσεις υπό πίεση, ήταν η τρίτη του Bonhomme αυτή τη σεζόν αλλά και η δεύτερη συνεχόμενη στο Άσκοτ, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό σε περισσότερους από 40.000 θεατές!

Η τελική πτήση του Bonhomme ήταν αλάνθαστη και τα χρονόμετρα σταμάτησαν στο 1:06.416. Ο Αυστραλός Matt Hall πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 1:09.024 ενώ ο Yoshihide Muroya βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Με αυτή την κοπιαστική νίκη του στο Final Four, o Bonhomme πρόσθεσε στο ενεργητικό του 12 βαθμούς και αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 8 έναντι του Hall (46 έναντι 38) με τρεις αερομαχίες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Nigel Lamb, που πέρυσι ήταν δεύτερος εντός έδρας, αυτή τη φορά αρκέστηκε στην πέμπτη θέση. Αυτό το αποτέλεσμα ουσιαστικά κατέστρεψε τις όποιες ελπίδες του να διατηρήσει τον τίτλο.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα στο… γραφείο αλλά την απόλαυσα. Όμως όλα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Εγώ απλά πιλοτάρω. Απλά καθοδηγώ το αεροπλάνο προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Bonhomme μετά τις πτήσεις ταχυτήτων 370 χλμ/ώρα, σε μία πίστα όπου η ιδιαιτερότητά της είναι πως οι πιλότοι εκκινούν τις προσπάθειές τους μπροστά στους θεατές καθώς ο διάδρομος απογείωσης είναι εντός του θρυλικού ιπποδρόμου. Στη συνέχεια μονομαχούσαν σε μία εναέρια διαδρομή που οριζόταν από 12 «πύλες», που οριοθετούνταν από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το Red Bull Air Race επισκέφτηκε το Άσκοτ, δυτικά του Λονδίνου, και έχει καταφέρει ήδη να αναδειχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις στο καλεντάρι – τόσο για το κοινό όσο και για τους πιλότους.

Ο Αυστριακός Hannes Arch, που δυσκολεύτηκε στις δοκιμαστικές πτήσεις και ήταν τελευταίος στις κατατακτήριες του Σαββάτου, κατέλαβε την όγδοη θέση. Αποτέλεσμα απογοητευτικό μετά τις νίκες του στην Ουγγαρία και την Κροατία. Έκανε πολύ καλή πτήση στον Γύρο των 12, επικρατώντας του Bonhomme, όμως ο μεγάλος του αντίπαλος προκρίθηκε στην οκτάδα ως ο «ταχύτερος χαμένος». Όταν ήρθε η ώρα των μαχών στους «8», ο Arch προδόθηκε ξανά από τον κινητήρα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. «Είναι πολύ δυσάρεστο να μην έχεις καν την ευκαιρία να αγωνιστείς αλλά έτσι είναι η ζωή», είπε ο Arch που έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 30 πόντους.

Στη συνέχεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race μεταφέρεται στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, στις 5-6 Σεπτεμβρίου.

Η τελική κατάταξη στο Άσκοτ:

1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 2. Matt Hall (Αυστραλία), 3. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 4. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 5. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 6. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 7. Martin Sonka (Τσεχία), 8. Hannes Arch (Αυστρία), 9. Michael Goulian (ΗΠΑ), 10. Matthias Dolderer (Γερμανία), 11. Juan Velarde (Ισπανία), 12. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 13. Pete McLeod (Καναδάς), 14. François Le Vot (Γαλλία)

Η βαθμολογία:

1. Bonhomme 46 βαθμοί, 2. Hall 38, 3. Arch 30, 4. Sonka 18, 5. Lamb 17, 6. McLeod 14, 7. Dolderer 12, 8. Muroya 11, 9. Ivanoff 11, 10. Goulian 8, 11. Besenyei 8, 12. Chambliss 2, 13. Velarde 0, 14. Le Vot 0