Το τραγικό τέλος της Καναδέζας σκιέρ, Sarah Burke

Το τραγικό τέλος της Καναδέζας σκιέρ, Sarah Burke

Ιανουάριος 20, 2012 - 13:54

Ένα πανέμορφο κορίτσι, μία χρυσή καριέρα στο σκι, ένα τραγικό και άδικο τέλος. Η Καναδέζα freestyle σκιέρ Sarah Burke «έφυγε» σε ηλικία μόλις 29 ετών, αφήνοντας πίσω της μία λαμπρή πορεία στο άθλημα τού σκι και μία «δυνατή» παρακαταθήκη στους συνεχιστές, συναθλητές και συναθλήτριές της, μια και ήταν ο άνθρωπος, χάρη στον οποίο το στυλ superpipe έγινε δεκτό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Burke έχασε τη δύσκολη μάχη -που έδινε ήδη από τις 10 Ιανουαρίου- την Πέμπτη, έπειτα από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησής της στο Park City τής Utah.

Η πίστα στην οποία τραυματίστηκε μοιάζει να κουβαλάει μια ανείπωτη «κατάρα», μια που υπήρξε η ίδια στην οποία είχε ατύχημα, το 2009 και ο snowboarder Kevin Pearce.

Η νεαρή, ατρόμητη πρωταθλήτρια τού σκι, ζούσε και ανέπνεε για τα δύσκολα κόλπα στις παγωμένες πίστες και οι ικανότητές της, σε συνδυασμό με τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης, της χάρισαν τέσσερις φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας στα χειμερινά X Games.

Οι οικογένειά της, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, κάτι το οποίο υπήρξε επιθυμία της ίδιας τής Burke, πολύ πριν το ατύχημα.

Πηγή: protothema.gr

vimeo://v/35364829