Tornado European championships-Ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης

Tornado European championships-Ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης

Μάιος 22, 2013 - 23:08

Άλλη μια σπουδαία διάκριση στην αθλητική τους καριέρα πέτυχαν ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, το ελληνικό δίδυμο του tornado sailing, ανεβαίνοντας για έκτη φορά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Μετά από πέντε συνεχόμενες πρωτιές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado, οχτώ τίτλους στο σύνολο κερδίζοντας έξι χρυσά, ένα ασημένιο και ένα αργυρό, η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Tornado 2013 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Contsance της Αυστρίας το διάστημα 16-20 Μαΐου 2013. Μετά από τέσσερις ημέρες αγώνων το μεικτό πλήρωμα των Roland and Nahid Gaebler (ΓΕΡ) αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης ενώ το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα με μέλη τον Αλέξη Ταγαρόπουλου και Νίκου Μαύρου κατέκτησαν την τρίτη θέση.
Η ομάδα επέστρεψε στα πάτρια εδάφη στις 21 Μαΐου, ονομαστική εορτή του Κώστα, με ανάμεικτα συναισθήματα, αφού οι ακούραστοι και αιώνια παθιασμένοι πρωταθλητές παρόλο που κατέκτησαν την πολύ καλή  δεύτερη θέση, έχουν πάντα ως στόχο την πρωτιά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχευαν στον έκτο στη σειρά ευρωπαϊκό τίτλο τους.
Ο Κώστας περιέγραψε την εμπειρία τους στη Αυστρία, μεταδίδοντας  το κλίμα της κάθε ημέρας ενώ μίλησε για τα συναισθήματα τους μετά το τέλος ενός ακόμα σκληρού αγώνα:
“Τώρα που βρίσκομαι στο καράβι τις επιστροφής και υπάρχει χρόνος νομίζω ότι καλό θα είναι να γράψω μερικά πράγματα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado που τελείωσε χθες μιας και κατά την διάρκεια των αγώνων δεν υπήρξε ελεύθερος χρόνος κυρίως από την 2η ημέρα και μετά. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε μιας και αργήσαμε να αντιληφθούμε πως δουλεύει ο καιρός στην συγκεκριμένη λίμνη όντας η πρώτη φορά που αγωνιζόμασταν στο συγκεκριμένο μέρος. Οι πληροφορίες που είχαμε μαζέψει ήταν πολύ συγκεχυμένες.
Αυτό το γεγονός συν του ότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την ταχύτητα του σκάφους μας στον λίγο άνεμο, εκμεταλλεύτηκε το γερμανικό πλήρωμα και πήρε ένα σαφές προβάδισμα από την 1η ημέρα των αγώνων πράγμα το οποίο δεν μας ανησύχησε και ιδιαίτερα κακώς θα έλεγα μιας και πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε. Τη δεύτερη ημέρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε (διαφορετική διεύθυνση από την προηγουμένη ημέρα) οπότε για εμάς ήταν σαν να ξεκινούσαμε πάλι από την αρχή. Μεγάλες αλλαγές σε διεύθυνση και ένταση του ανέμου, κούρσες που ξεκίνησαν και κόπηκαν λόγω έλλειψης ανέμου άλλα τελικά έγιναν 4 ιστιοδρομίες. Καταφέραμε να βρούμε επιτέλους ρυθμό στην 4η ιστιοδρομία άλλα ήδη είχαμε μείνει πίσω 6 βαθμούς έχοντας ακόμη 6 ιστιοδρομίες μπροστά μας να καλύψουμε τη διαφορά. 
Την τρίτη ημέρα με τον αέρα σύμμαχο και ξεκάθαρο προβάδισμα με τις επικρατούσες συνθήκες κερδίσαμε και τις 2 ιστιοδρομίες μειώνοντας την διάφορά μας στους 3 πόντους έχοντας άλλες 4 κούρσες μπροστά μας όντας σίγουροι για την ανατροπή. Δυστυχώς στην ιστιοπλοΐα για να τρέξεις κούρσα χρειάζεσαι άνεμο και δυστυχώς από το μέσον της τρίτης ημέρας και μετά δεν έκανε την εμφάνιση του αφήνοντας μας στη 2η θέση και τον Νίκο και Αλέξη στην 3η θέση.
Τα λάθη πληρώνονται και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα! Παρά ταύτα αυτό ήταν για εμάς το όγδοο συνεχόμενο μετάλλιο σε ισάριθμες συμμετοχές μας σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2006 μέχρι σήμερα με τον απολογισμό να γράφει έξι χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, που όπως και να χει είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για εμάς. Επίσης σημαντική η επιτυχία του εταίρου ελληνικού πληρώματος της Ελληνικής Αστυνομίας των Νίκου Μαύρου και Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, οι οποίοι κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο τους  σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην αντίστοιχη κατηγορία.
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα δύο πληρώματα προπονούνται μαζί τα τέσσερα τελευταία χρόνια! Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Red Bull η οποία στηρίζει την προσπάθεια μας αυτή σε καιρούς δύσκολους δίνοντας μας την δυνατότητα να μπορούμε να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε φέρνοντας όποια επιτυχία στη χώρα μας που τόσο έχει ανάγκη.
Ελπίζουμε το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας στηρίζοντας παιδία που έχουν ταλέντο, διακρίσεις, δουλεύουν σκληρά και έχουν όνειρα και διάθεση για να προχωρήσουν περισσότερο. Πιστέψτε μας υπάρχουν πολλά τέτοια  στον χώρο μας.
Ο επόμενος μας στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ίμπιζα από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.